Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 05 Haziran 2017, Pazartesi 09:13:17 tarihinde eklendi. 2526 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SİNEMA TOPLULUĞU -

SİNEMA TOPLULUĞU

Lüleburgaz’da Her Çarşamba akşamı onlar için hayat duruyor. Işıklar kapanıyor, koltuklara yaslanılıyor ve dev ekranda geri sayım başlıyor…

 

Her hafta kapalı gişe bağımsız film gösterimi gerçekleştiriyorlar.

 

Ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan filmlerin gösterimlerinin yanı sıra yönetmenlerini de Lüleburgaz’a getiriyorlar.

 

Sinema izliyorlar, sinema konuşuyorlar, en önemlisi de sinemayı sevdiriyorlar. 

 

Lüleburgaz’da “sinema” deyince artık akıllara onların adı geliyor.

 

 

 

Onlar; sinefillerin ve sinema üzerine düşünen insanların oluşturduğu bir topluluk “Lüleburgaz Sinema Topluluğu”

 

Aralık 2016’da ilk gösterimlerini gerçekleştiren Lüleburgaz Sinema Topluluğu, her geçen gün adından söz ettirmeye devam ediyor. İlçemizde bulunan sinemaseverlerle bir araya gelerek nitelikli filmleri gösterim tarihlerinde nasıl izleriz? sorusundan yola çıkarak oluşturulan “Sinema Topluluğu” Türkiye’de ilçe bazında sadece Lüleburgaz’da gösterilmesiyle de ayrı bir öneme sahip.

 

“Kültür kenti” diye tabir edilen şehrimizde sinemaya olan ilginin artması, sinema kültürünün oluşması da ayrıca sevindirici bir durum.

************

 

“Ne kadar azsan, yaşamını ne kadar az görkemli kurmuşsan o kadar çoksun demektir ve görkemli yaşamın da o denli büyüktür.” (Karl Marx)

                                                  **************

 

Lüleburgaz Sinema Topluluğu, geçtiğimiz hafta ki gösterimlerinde Yahudi asıllı Ünlü Filozof Karl Marx’ın gençlik yıllarını anlatan 2016 yapımı “Genç Karl Marx” filmi seyirciyle buluşturdu.

 

Filmde, Alman Filozof arkadaşı Friedrich Engels’le tanışması, Marx’ın yeni dünya görüşünü oluşturan yapbozun eksik parçasını doldurması ve birlikte, sansür, polis baskınları, isyanlar ve siyasi kargaşa arasında, o güne kadar ne organize olabilmiş ne de kalıcı olabilmiş işçi hareketinin doğuşuna önderlik edişleri anlatıldı. Film, seyirciden büyük alkış topladı.

 

“Genç Karl Marx” filmiyle Mayıs ayı kapanışını gerçekleştiren topluluk, Haziran ayında da birbirinden heyecanlı filmleri seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

 

 

Bu tür toplulukların, Lüleburgaz’da diğer sanat ve kültürel alanlarına da örnek teşkil etmesi ümidiyle. 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek