Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu yazı 25 Mayıs 2017, Perşembe 09:24:49 tarihinde eklendi. 813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İftarlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı - Ertan Bayer

İftarlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalı

27 Mayıs 2017 Cumartesi günü Müslümanlar için kutsal olan Ramazan Ayı’nın birinci günü. Ramazan Ayı boyunca sağlığı elverenler oruç tutarak ibadet yapacak.

Kurumların bazıları gerçekten ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar programları düzenleyecek, bazıları ise iktidar partisine yaranabilmek için zenginleri ağırlayacak. Sosyal medya ise adeta Mekke gibi olacak. Oysa oruç tutmanın amacı aç insanın halinden anlamak.

Ancak Lüleburgaz’da gerçekten ihtiyaç sahipleri için düzenlenen etkinlikler çok az.  Lüleburgaz Sosyal Oluşum Derneği 1995 yılından beri Lüleburgaz Sokullu Camii’nde her zaman ayında 500 kişiye evlere 500 kişiye de camii de iftar veriyor. Bu yıl belki de daha fazla olacak. Bu etkinlik amacına ulaşıyor. Sosyal Devletin de yapması gereken işlerden biri. Lüleburgaz Altıyol ve Kuştepe de bu mahalleden çıkan işadamları burada ihtiyaç sahiplerini en azından Ramazan Ayı’nda yatağına aç yatırmıyor.  Bunlar güzel şeyler.

Bir de Ramazan Ayı’nda kendi Oruç tuttuğu için başkası tutmuyor diye başkasına saldıranlar ortaya çıkacak. Oysa Ramazan Ayı’nda yapılması gereken ön önemli işlerden biri hoşgörülü olmak kötü söz söylememek ve şiddet kullanmamak.  Bu insanlara sormak lazım “Diğer 11 ay sen tıksırana kadar yerken fakir yemek yiyemediği için sana saldırdı mı?

Nitekim, dünya genelinde var olan tüm dinler toplum düzenini sağlamak için gelmiştir. “Devlet malını çalma, insanlara ve hayvanlara kötü davranma, hak yeme, iyi insan ol” der. Ancak ülkemizde son 15 yılda din biraz da şahsi çıkarlar için kullanılmaya başlandığından dolayı insanların pek güvenmediği olgu durumuna düşmüştür.

Biz buradan herkese sesleniyoruz, bari bu kutsal ay da iyi insan olun.  İyiliklerinizi   yandaşlarınıza değil gerçek ihtiyaç sahiplerine yapın.

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek