İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu yazı 22 Mayıs 2017, Pazartesi 09:12:59 tarihinde eklendi. 2476 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DÜŞLE! -

DÜŞLE!

Belki kötülükleri bitiremeyeceğimiz ama iyiliklerimizi çoğaltabileceğimiz bir yaşam düşle! Daha iyi bir yaşam mümkün… Düşle!

 

Öyle bir yaşam ki, her mevsim barış çiçeklerinin yeşerdiği,  silahsız, savaşsız, plansız, çıkarsız, kardeşçe yaşam sürdüğümüz bir Dünya düşle.

 

Güçlünün değil, haklının kazandığı, paranın değil vicdan muhasebesinin geçtiği bir düzen düşle.

 

Cehaletin bilgiyle, kibrin, öfkenin, egonun sevgi ve hoşgörüyle yok olduğu, gerçek bir eğitim anlayışına sahip bir sistem düşle.

 

Küçük şeylerden mutlu olmayı hatırladığımız, gösteriş meraklılığından uzak, başkaları için değil sadece kendimiz için yaşadığımız bir Dünya düşle.

 

Çocukların kurşun değil, şeker yiyebildiği, sahil kenarlarına cesetlerinin vurmadığı, tecavüze uğrayıp öldürülmediği, parklarda, sokaklarda özgürce koşup oyun oynayabildiği bir hayat düşle.

 

Farklılıklarımızın nefrete değil, zenginliğe ve sevgiye dönüştüğü, birbirlerini sevmeseler de, aynı görüşten, aynı ırktan olmasa da birlik ve beraberlik içinde yaşayabildiği, hoşgörülü insanların hüküm sürdüğü bir toplum düşle.

 

Yüzünüzü karanlığa değil, maviye döndürün ve sırtınızı size kendinizi değersiz hissettiren her şeyi geride bırakıp sadece düşleyin.   

Hayat denen şey, hiçbirimiz için kolay değil elbette… En büyüğünün kendimizde olduğunu düşündüğümüz ve asla bitmeyeceğini sandığımız acılarımız, asla aşamayacağımızı bildiğimiz engellerimiz,  çaresizliklerimiz, belki asla gerçekleşmeyecek hedeflerimiz, belki de cesaret edemeyip başarmaktan korktuklarımızı ardında bırak ve Düşle!

 

Her düştüğümüzde kalkabildiysek daha güçlü ve yeniden, asla geçmez dediğimiz şeyler geride kaldıysa artık, görün artık daha iyi bir yaşam mümkün. Yeni başlayan her gün umutsa bir insana,  güneşin doğacağını biliyorsan yine o tepenin ardında vazgeçme düşlemekten.

 

Unutmayın, her şey hayal etmekle başlar.

 

Daha iyi bir yaşam mümkün.  Sen yeter ki düşme, Düşle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek