Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 20 Nisan 2017, Perşembe 09:27:10 tarihinde eklendi. 792 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AKP’nin isteğine kabul, CHP’nin isteğine red - Ertan Bayer

AKP’nin isteğine kabul, CHP’nin isteğine red

16 Nisan 2017  Pazar günü Referandum yapıldı. Sonuç malum insanin aklına her şey geliyor. Sosyal medyada paylaşılan videolar da cabası. AB ülkelerinde bu yaşananlardan biri yaşansa seçim hemen iptal olur.

AKP’li bir yöneticinin talebi ile daha önce kabul edilmeyen mühürsüz zarflar bu kez kabul edildi. Ama ortada karar bile yok. CHP’nin ise yaptığı itirazların dilekçeleri bile alınmıyor. Ortada ne kadar hukuksuzluk var herkes gördü.

“Durum böyle olunca “YSK’nın 2,5 milyon oyu bu da yüzde 5’e tekabül eder, kabul etmesinin nedeni demek ki EVET yoları yetmedi” şeklinde düşündürüyor insanı.

Şimdi Türkiye’nin durumu;  “O  kadar para, o kadar televizyon, HAYIR’cılara o kadar baskı, görmediğimiz o kadar usulsüzlüğe rağmen normalde HAYIR  oyları kazandı. Ama kazanan EVET açıklandı.

Ama halk hakkını kolay kolay yedirmeyeceğe benziyor.  Tıpkı 100 yıl önce başlayan Milli Mücadele ruhu gibi.

Tıpkı 23 Nisan 1920 yılında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin Dünya’ya “Türk halkı kendi İstikbalini kendi belirler” sözlerini haykırdığı gibi.

TBMM’nin kurulduğu bugünlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlu olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kalın sağlıcakla diyoruz…

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek