HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 30 Mart 2017, Perşembe 09:30:57 tarihinde eklendi. 714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Motosikletler yarış yapmaya başladı - Ertan Bayer

Motosikletler yarış yapmaya başladı

Ülke gündemine yoğunlaştık. Yerel gündemi unuttuk. Ancak yerel gündemle ilgili olarak da en fazla şikayetleri  araç trafiğine kapalı olan caddede motosikletlerin aşırı hız yaparak geçtiği yönünde aldık.

Bu araç trafiğine kapalı caddeler Yunanistan’da da Bulgaristan’da da var. Ama oraya bir tane motosiklet veya araç girmiyor.

Girenlere yetkililer hemen cezaları yapıştırıyor.  Gerekirse araçlarını bağlıyor. Şimdi diyeceksiniz ki “Onlarda trafiğe kapalı caddelerde dükkan yok” var ama hadi yok diyelim.

Önümüzde koskoca Edirne Saraçlar Caddesi var. Her yer dükkan. Ama caddede hız yapan bir tane araba ve motosiklet yok”.

Bizzat inceledim. Yukarıda polisler, aşağıda zabıtalar sabit duruyor. Ortada ise polisler ve zabıtalar hareket halinde. Yandan  kaynak yapana anında cezayı yapıştırıyor. Edirneliler işi öğrenmiş girmiyor. Yabancılar da cezasını ödedikten sonra gelir bırakıp gidiyor. İşi öğrendiği için bir daha da hayatta girmiyor.

Demek istediğimiz bu uygulama bizde de yapılabilir yeter ki yapılmak istensin. Aksi halde Bir iki aya kalmaz İstanbul veya Fatih Caddesi’nde bir kişiye motosiklet vurabilir. 

Yetkililer bu konuda önlem almazsa kazaya uğrayan vatandaşın da hem kendisine vurana hem de önlem almayanlara dava açma hakkı doğar. Yetkililer bunu da göz almalıdır.

 

 

HAYIR’lı günler dileğiyle sağlıcakla kalın…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek