Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
Bu yazı 23 Mart 2017, Perşembe 09:18:51 tarihinde eklendi. 783 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oyunu ver ama tapunu verme - Ertan Bayer

Oyunu ver ama tapunu verme

Düşün arkadaş;

 55 daireli bir apartmanda oturuyorsun. 15 yıl önce daha önce iyi yönetsin diye apartmana bir yönetici seçtin.  

Aradan geçen süre içerisinde apartmanın bütün varlıklarını sattı. Apartman 55 daireden 80 daireye çıktı.  Apartman borca girdi.

 Ödesin diye üç kere daha seçtin. Apartmanı yöneteceğine iyice borca bulaştırdı. Kendisine verdikleri paranın hesabını soranlara kötü davrandı.

Aradan geçen 15 yıl da apartmanı iyice borca sokan yönetici sana diyor ki; “Ben apartmanı daha iyi yönetirim. Ama evlerinizin tapularını bana geçirmeniz gerekiyor.  Evlerinizi bana verin

Evini yöneticiye verir misin?  Bence aklı olan vermez. 

Ülkemize gelince; 2002 yılında 149 milyar Dolar olan dış borç 2016 yılında 411,5 milyar dolar oldu.  “İMF’ ye borç vereceğiz” diye hava atıyorlardı. 31 Ocak 2017 tarihi itibari Türkiye Cumhuriyeti merkez yönetim borç stoku 800,2 milyar TL olarak açıklandı Borç stokunun  473,5 milyar TL’si Türk lirası cinsinden,  326,7 Milyar TL’si ise döviz cinsinden. Durum bu kadar vahim.

İşte 16 Nisan’da ki Referandum’da da bunu soracaklar.  15 yılda ülkeyi iyi yönetmeyen yönetici şimdi dünyada olmayan  yetkiler istiyor. Yani örnek verdiğimiz apartman gibi…  Apartmanı  yönetemeyen,  15 yılda apartmanı borca boğan yönetici şimdi daha iyi  yönetmek için tapuları istiyor.

Aklı olan bu isteğe HAYIR der.

Kalın sağlıcakla…

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek