Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 14 Şubat 2017, Salı 09:24:39 tarihinde eklendi. 611 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kılıçtaroğlu “Bize Güvenmeyin” Demek İstiyor -

Kılıçtaroğlu “Bize Güvenmeyin” Demek İstiyor

Malumunuz son günlerin gündemini o CHP’li bayan milletvekilinin iletişim masrafları meşgul ediyor. CHP Adana Milletvekili Elif Hanım geçen sene mektup ve telefon masrafı olarak tam “bir milyon iki yüz bin lira” harcamış. Eski parayla “bir trilyon iki yüz milyar.” Bu rakamlar tartışılırken 2017 Ocak masrafları da ortaya çıktı. Tam “sekiz yüz bin” eski parayla “sekiz yüz milyar lira” Meclisteki normal vekiller için iki maaş hak tanınmış. Meclis Komisyonunda görevli vekiller içinse bu rakam sınırsızmış. Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi vekilleri için böyle bir hak tanımış, “Seçmenleriyle ve de milletiyle daha sağlıklı iletişim kursunlar ve halkı aydınlatsınlar.”diye. Bence de olması gerende budur da Elif Hanım gibi bu hakta bu kadar hoyratça olmaz ki. “iki milyon lira” Bakın bu çok vahim bir durumdur. Ama size çok, çok daha vahimini söyleyeyim mi? Kılıçtaroğlu “Neden güvendiniz? Benim vekilime güvenmemeliydiniz. Hırsıza malı teslim ettiniz!”diyor, demek istiyor. Ortalıkta herkeste öyle söylüyor da bu sözlerin vahametini hiç düşündünüz mü? Bir kere bu bayanı meclis komisyonuna seçtiren bizatihi CHP yönetimidir. “Güvenilir, saygı değer vekili sıfatıyla CHP’nin temsilcisidir. Sizin güvenip seçtiğiniz bayana meclis yönetimi güvenmeyecek mi? Peki size nasıl güveneceğiz? Meclis bütçesini bile bir temsilcinizle böyle yağmalaya biliyorsanız, YA İKTİDAR OLDUĞUNUZDA NAPARSINIZ? Kılıçtaroğlu onu söylüyor, “Hiç bize güvenilir mi?” demek istiyor.

Allah korusun ya iktidar olsalar, ya devlet bütçesi tamamen bunların elinde olsa, eminim bir yıl içerisinde İMF’nin kapısına dayanırdık. Bu Kılıçtaroğlu var ya, bir zamanlar onu Sosyal Sigortalar Genel Müdürü yapmışlardı. O zaman kurum, işçi ve işçi emeklilerine sağlık hizmeti veriyor ve kendine bağlı hastaneleri vardı. O hastanelerin idareleri de Kılıçtaroğluna bağlıydı. 25 dolarlık stent’in tam bin beş yüz dolara kuruma fatura edildiğini eski çalışma bakanı Yaşar Okuyan’dan dinlemiştim. Melih Gökçek’ten de daha beterlerini dinledik. Diyor ki; “Kılıçtaroğlu’nun Genel Müdürlüğü sırasında onlarca hastane bakım ve tamir edildi. Bunların tamir masrafları keşif bedellerinin tam (sıkı durun) bin katıyla, on bin katı arasında tamamlandı.” Yahu bu ne demektir? Devlet görevlisi mühendisler keşif yapıyor “Bu hastane şu fiyata tamir edilir. ”diyorlar. Kılıçtaroğlu bunu bin katına mal ediyor. Sonra ne oldu? SSK battı. O güne kadar topladığı primler, emekli maaşı ödemelerine ve sağlık hizmetlerine yeten hatta fazlası olan, elinde önemli miktarda parası ve gayrı menkulü olan kurum battı. Diyeceksiniz ki, neden hesap sorulmadı? Soruldu da, Rahşan affı yetişti. İngiltere’de şöyle bir uygulama vardır. Orada hâkimlerin belli bir maaşları yokmuş. Hâkimlere devlet açık çek defteri verirmiş, hâkim istediği rakamı yazar ihtiyacını karşılarmış. Bir gün hâkim 5 milyon paund yazıp bankaya uzatılmış, banka derhal ödemiş. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı çağırmış, “Bu kadar parayı neden çektin?”diye sormuş. Hâkim, “Efendim denemek istedim.”demiş. Bakanlık görevlisi “İngiltere denecek bir devlet değildir.”demiş ve işine son vermişler. Evet, maalesef bizim devletimiz zaman zaman böyle vicdanı olmayanların deneme tahtası oldu. Sakın ha, benim Kılıçtaroğlu’na  “HIRSIZ” dediğim manasını çıkarmayın, Kılıçtaroğlu’nun hırsız olduğuna dair elimizde en küçük bir delil yoktur. Fakat ben öyle inanıyorum ki “bu ülkeyi batırmak için elinden geleni yapmıştır.” Geçmişteki Sol iktidarlar döneminde de benzerini hep gördük. Bütün kamu iktisadi kuruluşlarının hepside iflas ettirilmişti de, yeniden çalışır duruma getirmek için kendilerinden sonraki iktidarlar ne sıkıntılar çekmişti. Tekrar ediyorum Allah c.c. bu ülkeyi bunlardan korusun. Amin.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek