Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 19 Ocak 2017, Perşembe 09:26:34 tarihinde eklendi. 626 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Referandum süreci savaşa dönüşmemeli - Ertan Bayer

Referandum süreci savaşa dönüşmemeli

Türkiye 7 Haziran 2015 tarihinden beri belki bile bile belki de beceriksizlikten dolayı kötü bir sürece girdi. Bu süreç 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında bir tık daha tehlikeli hale geldi.

Bu saydığımız süreçlerden önce seçimler öncesinde biraz tansiyon yükselir seçimlerden sonra düşerdi. Bu dediğimiz tarihlerden sonra bu seçim süreçleri büyük bir rekabete hatta daha ötesi bir savaş sürecine çekilmeye çalışıyor.

Ülkemizde son iki yıldan beri de iyice azalan hoşgörü eksikliği, tahammül edememe bu seçin süreçlerini daha da tehlikeli hale getiriyor.

Bu nedenle TBMM’den Referandum kararı çıksın veya çıkmasın parti   genel başkanlarının mücadele edeceği en büyük tehlike parti parti taraftarlarının birbirlerine şiddet kullanmamasını sağlamaktır. Aksi taktirde ülkemiz üzerinde yüz önce plan yapanların ama Atatürk sayesinde hevesleri kursağında kalanların istediği şeyi yapmış oluruz.

 

Bu nedenle bizler diyoruz ki; “Referandum süreci savaşa ve kavgaya dönüşmemeli.  Farklı düşünenlerin birbirlerine sevmeseler bile saygı duymaları gerektiğini öğrendikleri bu süreç olmalı” Kalın sağlıcakla… 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek