Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 10 Ocak 2017, Salı 09:48:45 tarihinde eklendi. 840 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP BU KADAR DEBELENDİĞİNE GÖRE BAŞKANLIK SİSTEMİ İYİ BİR ŞEY GALİBA -

CHP BU KADAR DEBELENDİĞİNE GÖRE BAŞKANLIK SİSTEMİ İYİ BİR ŞEY GALİBA

2016’nın son günleri CHP’lilerin debelenmeleriyle ve çığlıklarıyla kapandı. Bu önemli meselelerde CHP’de böylesi hırçınlıkları görürüz. Benzerini yarım asır kadar önce de görmüştük. İstanbul Şehitler Köprüsü ve Keban Barajının yapılması kararı verildiğinde o zaman da CHP’li vekiller çığlıklar atmışlar, yaptırmamak için çok önemli kavgalar vermişlerdi.

Keban barajı için o günkü CHP genel başkanının mecliste yaptığı konuşmayı bugünkü gibi hatırlıyorum “bu yaptığınız israftır, ülke kaynaklarını heba etmektir. Bu kadar elektriği ne yapacaksınız? Toprağımı vereceksiniz?” ne çare ki o zamanlarda CHP’yi dinlemediler, yaptılar. Şimdi de yine CHP, HDP ile beraber çok ciddi bir mücadele veriyor. Kavga dersen kavga, şirretlik, çirkeflik dersen alasını yaptılar ama olmadı. Maddeler birer, ikişer komisyondan geçti. Bu gidişle galiba meclisten de geçecek, milletten de onay alacak. CHP yırtındığıyla, debelendiğiyle kalacak, bu iş olacak. Ama ben hatta bütün herkes şahittir ki CHP vazifesini yaptı. Kavgasını verdi. Gücü bu kadarına yetti, daha ne yapsın ki. Şunun için söylüyorum, eğer şu sık sık görüştüğü ABD elçisi veya İngiliz elçisi veya kasetle onu CHP’nin başına getirenler Kılıçdaroğlu’na “zinhar başkanlık sistemini önleyeceksin” dedilerse onlar için söylüyorum, adamlar vazifelerini yaptılar hiç kimse suçlamasın.

 

Peki, anlaşıldı şu başkanlık sistemi gelecek, bundan kurtuluş yokta, diyorum ki kılıçdaroğlu, başkan olamaz mı? Yahu hemen karamsarlığa düşmeyin. Baksanıza Erdoğan’ı kimse sevmiyor. Almanya aleyhinde,  Amerika aleyhinde. Hemen hemen batının bütün namussuzları bu adamı sevmiyor. O zaman bu adam kazanamaz değil mi ya? Bence Kılıçdaroğlu ve CHP o yönde çaba harcasın. PKK’lıların genel başkanı, pardon eş başkanı Selahattin Demirtaş’ta istemiyordu. Hem de Kılıçdaroğlu’mu yoksa Demirtaş mı daha çok istemiyor anlardık. Hani önceden diyordu ya “Tayyip bey boşuna uğraşma. Seni başkan yap-tır-ma-ya-ca-ğız” galiba onun hem kandilde ve dağlarda, hem de emperyalist çevrelerde daha çok adamı var. O yüzden belki de o daha çok yaptırmaya bilirdi. Peki, CHP ve diğerleri, başkanlık sisteminden neden bu kadar korkuyor? Yahu adamlar zaten meclisteki tavırlarıyla başkanlık sisteminin ne kadar elzem olduğunu ispat ediyorlar. “sorunun cevabı itirazın içinde” bu ülke mecliste gösterdiğiniz şirretlikten kurtulsun diye başkalık gelmelidir. Yarım asırdır sizin meclisteki pisliğinizi engellemelerinizi izliyoruz. Sizin bulunduğunuz yer de bir ülke meselesi aklı selim ile görüşülemiyor ki seksen saat konuşuyorsunuz, yine de “bize söz hakkı verilmedi” diyorsunuz. Bıktık yahu. Memleket hayrına bir kelime söyleseniz bari işte bu yüzden başkanlık gelecektir anladınız mı? Saygılarımla   

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek