Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 09 Aralık 2016, Cuma 09:43:38 tarihinde eklendi. 871 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEVLİD KANDİLİ - Ahmet Bostancı

 MEVLİD KANDİLİ

      Alemlerin efendisi Muhammed(as) Rebiülevvel ayının 12. gecesi pazartesi sabaha karşı Mekke’de dünyaya geldi. Miladi takvimler 20 nisan 571 i gösteriyordu.

   Allah’ın mesajının unutulduğu, şirkin, küfrün, zulmün ve cehaletin hüküm sürdüğü, dertlerin insanlığı yorduğu bir dönemde insanlık bir medet bekliyordu. İşte böyle bir zamanda iki cihanın sultanı dünyaya teşrif etti.

     Peygamber(as)imiz buyurdular ki: “Ben, babam İbrahim’in duası, ve İsa’nın müjdesiyim. Ben annemi gördüm ondan bir nur çıkıyordu. O nurdan Şam sarayları aydınlanıyordu.”

       İbrahim(as)in duası şöyledir.:

-“Ey Rabbimiz! Onlara içlerinden senin ayetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti öğretecek, onları temizleyecek bir peygamber gönder. Çünkü kudret ve hikmet sahibi yalnız sensin.” (Bakara-129) 

-“Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın  size, benden önce gelen tevratı doğrulayıcı ve sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeler getirince, bu apaçık bir sihirdir.” Dediler.”  (Saf-6)

     Annesi Amine şöyle anlatır:

-“Hamileliğimin altıncı ayında bir gece rüyamda karşıma bir zat çıkıp dedi ki: “Ey Amine! Bil ki sen, alemlerin en hayırlısına hamilesin. Doğurunca ismini Muhammed koy ve halini hiç kimseye söyleme.”

Derken doğum zamanı geldi. Kayınbabam Abdülmuttalip kabe’yi tavafa gitmişti. Evdeydim. Birden kulağıma müthiş bir ses geldi., korktum. Bir de ne göreyim? O anda beyaz bir kuş geldi. Arkamı kanadıyla sıvadı. O andan itibaren bende hiç korku, endişe kalmadı. Yanıma baktım, bana bir kasede şerbet sunuluyor. Şerbeti içer, içmez beni bir nur sardı. Ve Muhammed dünyaya geldi. Bütün yeryüzünü batıdan doğuya kadar gördüm. Doğuda bir bayrak, batıda bir bayrak, kabenin üstünde bir bayrak gördüm. Etrafımı melekler çevirdi. Muhammed(as) mübarek başını secdeye koydu. Ve şahadet parmağını kaldırarak “Laiheillallh Muhammederrasülüllah ben O’nun elçisiyim.” dedi.”…..

     Hz.Muhammed(as)in doğduğu gece;

-Doğu ve batıyı aydınlatan bir nur görüldü.

-Şam’da 1000 seneden beri kuru olan Semave nehri suyla doldu.

-Save (taberiyye) gölü yere battı.

-İran’da ateşperestlerin 1000 yıldır yanan ateşleri söndü.

-İran Kisra’sının saray direkleri yıkıldı.

-Kabe’deki putlar yüzüstü yıkıldı.

 

     Rabbim bizi sevgili peygamberimizin şefaatine nail eyle.

     O’na layık ümmet olmayı nasip eyle.

 

Pazar günü idrak edeceğimiz MEVLİT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN…

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek