Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 01 Aralık 2016, Perşembe 09:21:22 tarihinde eklendi. 654 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İstikrar - Ertan Bayer

İstikrar

Bir umut tu geldi başa beh beh beh,,,,,, 14 yıl  önce idi eeeeeyyyyy.

O zamanlar ülkemizde huzur vardı.  İnsanlar birbirlerine saygı gösteriyordu. Ne kadar ekonomik kriz çıkarsa çıksın  hükümetler hukuka saygılıydı bugüne bakış. Ve hiçbir hükümet bugünkü kadar devletin mal varlığını satmamıştı.

Türkiye, 2002 ile 2008 yılları arasında müthiş bir ekonomik rahatlık yaşadı.  Bu rahatlık aslında Kemal Derviş’in hazırladığı ekonomik programı başta bulunan hükümetin uygulamasından kaynaklanıyordu. Ancak gazeteler bunun o zaman ki hükümetin mucizesi  ve başarısı olduğunu anlatınca herkes inandı.

 O zaman tek başına iktidar olmanın keyfi ve güveni ile  hükümet yöneticileri israfa kaçmaya başlayınca ekonomi birkaç yıl sonra kötü gideceğinin  sinyallerini  vermeye başladı. Bu sinyaller devlet malının satılması ile kısa süreli aşılsa bile sonradan aşılamadı.

2007’de organize geldiler. 2011’de ise ekonomik istikrar bozulmasın diye diye geldiler. 2015’te tek başına çoğunluk sağlayamayınca küçük muhalefet partisinin başkanının baskısı ile iki kere seçim yaptılar. Yani yenilince, saymadılar. Ağızlarından düşürmedikleri Millet İradesi’ne de saygı göstermediler.

Biz tek başımıza gelmediğimiz için şehitler geliyor” diye diye çoğunluğu kazanıp iktidar oldular.  İstikrar için oy verenler de oldu.  Haklıdan yana değil de her zaman güçlüden yana olmayı yaşam biçimi yapanlara bir şey demiyoruz.  Onlar başını alıp gitmiş, perdesini patlatmış.

Ama istikrar sürsün diye oy verenlere yazık oldu.  Onlara diyoruz ki hangi istikrar sürsün ? Tecavüz edilen bebeklerin, çocukların ve kızların istikrarı mı sürsün ? Ülkemizin cennet köşelerinin  inşaat şantiyesi ve termik santral  yapılmasının  istikrarı mı sürsün ?  Tek başına hükümet olduktan sonra “’Yaş başkanlık ya kaos”  istikrarı mı sürsün? Patlayan bombaların istikrarı mı sürsün?  Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısında bir ayda yüzde 50  değer kaybın istikrarı mı sürsün ?    Hukuka saygı duymayanların istikrarı mı sürsün?  Asgari ücreti arttırmak için 50 TL pazarlığı yapılırken Suriyeliler’e başkentin ortasında asgari ücretten 200 TL fazla maaş verilmesinin istikrarı mı sürsün ?  Adana’da kızların namusunu koruma ayağına yangın merdivenini kilitleyip 11 öğrenciyi cayır cayır yakmanın istikrarı mı sürsün ?

Eeee istikrar çok seçersin artık bir tanesini artık.  

 

Çakma değil gerçek istikrarlı günlerin ve mutlu insanların yaşadığı Türkiye’nin geri gelmesi dileğiyle kalın sağlıcakla….

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek