Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 25 Ekim 2016, Salı 09:15:28 tarihinde eklendi. 734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kolbastı Oyununu İyi Becerenler -

Kolbastı Oyununu İyi Becerenler

Kolbastı oyunu nedir bilir misiniz? İki türlü kolbastı oyunu vardır. Birincisi Karadeniz bölgesinde oynanan çok kıvrak ve çok hareketli bir oyundur. İkincisiyse güreşte uygulanan, alttaki pehlivanın üstekine uyguladığı, kendisini kavrayan kollarından birisi üzerine yüklenerek dönüp alttan üste çıkıvermesi oyunudur. Türkiye’deki bazı çevreler siyasette bu “kolbastı” oyununun her ikisini de çok iyi beceriyorlar. Karadeniz usulü kolbastı oyunu gibi, fikirleri ve hareketleri öyle kıvrak oluyor ki, anlamakta ve takip etmekte zorluk çekiyorsunuz. Sağa doğru giderken birden sola veyahut ileriye hareket ederken birden geriye dönüveriyorlar da takip edenler savrulup duruyorlar. Hele söyledikleri, hele konuşmaları, o kadar sığ o kadar düzeysiz, o kadar temelsiz ki kolbastı oyunu bile o kadar kıvrak değildir. Adamlar sadece “şamata gürültü ve sinir” üretiyorlar. Takip edenlerde ise sadece kavram kargaşalığı vardır.

Gelelim “güreşteki kolbastı oyununa” alttayken nasıl birden bire üste çıkıvermek? Cumhurbaşkanı son dört senedir her meydanda, her salonda, her toplantıda, her mikrofonu eline aldığında bağıra çağıra bir hal oldu. “Bunlar haşhaşi (uyuşturucu kullananlar) bunlar nebbaş (mezardan kefen çalanlar) bunlar paralel devlet (devlet içinde devlet) inlerine gireceğizzz” Bu sözleri cumhurbaşkanı Fetö terör örgütü için söyledi bunlar. Peki, cumhurbaşkanı bunları söylerken meydan meydan dolaşıp sesi kısılıncaya kadar haykırırken muhalefet ne yapıyordu? Hele de ana muhalefet Fötö’yle ilgili neler yapıyordu? Fetö’nün aleyhinde siz darbe girişiminden önce tek bir kelime duydunuz mu? En önemlisi de Fötü’nün yalan ve iftiraları dillendirdiniz. Siyaset meydanlarında, cumhurbaşkanı “bunlar haşhaşi, bunlar nebbaş, inlerine gireceğiz” diye haykırırken Fetö televizyonlarıyla beraber muhalefet aynı iddia ve yalanları beraber seslendiriyorlardı. Fetö’nün şimdi ya kaçak, ya da hapishanede olan adamları o zamanlar muhalefeti televizyonlarında bangır bangır Tayyip Erdoğan ve iktidarına hakaret ve küfür etmekle meşguldüler, hep beraber. Darbe teşebbüsü oldu. Fetö’nün ne hain birisi olduğu anlaşıldı. Kim diline ve eline alırsa yanar hale geldi. Birde baktık ki bir kolbastı oyunuyla muhalefet üste çıkmış iktidarı ve Erdoğan’ı suçlayıp duruyor.

 

Tıpkı “Atatürk” meselesinde olduğu gibi. 1950 senesinde demokrat parti ve menderes iktidara geldiğinde birde baktılar ki Atatürk silinmiş, unutturulmuş paraların pulların üzerinden resimleri kaldırılmış. Yerine İnönü’nün heykelleri dikilmiş. Menderes ve iktidarı hemen harekete geçti. Paraları pullara yeniden Atatürk’ün resimlerini bastı. Yeniden heykellerini dikti. Yetmedi, bir de “Atatürk’ü koruma kanunu” çıkardı ki bir daha “CHP’liler Atatürk’e dokunmasınlar” diye sonra ne oldu biliyor musunuz? CHP’liler güzel bir kolbastı oyunuyla Atatürk’ü yeniden ellerine aldılar. Onu bir sopa gibi kullanıp demokrat partilileri, hata bütün Türk milletini dövmeye başladılar 1950’li yıllarda bir akıllı adam çıkmış. Hüseyin Nihal Atsız Menderes’e mektup yazmış demiş ki “başbakanımız siz bu CHP’yi tanımıyorsunuz. Bu kanunla sizi asarlar. Onun için Atatürk’ü koruma kanununu çıkarmayın” aynen H.N. Atsız’ın dediği gibi olmadı mı? CHP halende Atatürk sopasıyla ahkam kesmiyor mu? Halbuki demokrat parti iktidara gelmeseydi şimdiki nesiller belki de Atatürk diye birisinin yaşadığını bile bilmeyeceklerdi de Türkiye’nin İsmet Paşa’nın kurtardığını sanacaklardı. Siyasetçilerimiz de halkımızda bunları çok iyi bilmesi lazımdır. Hani CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın bir kaseti internete düşmüştü adam genel başkanlıktan istifa etmişti? O kaseti kim hazırladı? Fetö’nün adamları değil mi? Hani kılıçdaroğlu “genel başkanlığa aday değilim” dedi de ertesi günü aday oldu? Bura da bir Fetö izi yok mu? Şimdi kim Fetö’cü? Dedim ya tam kol bastı oyunu, ama ne oyun? Saygılarıma.    

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek