Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 07 Ekim 2016, Cuma 09:26:17 tarihinde eklendi. 623 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bazıları için en büyük mesele “ŞORT” -

Bazıları için en büyük mesele “ŞORT”

Epeydir sol ve laikçi cenahta bu tartışılıyor. Varsa yoksa “şort”. Benim öyle şortla şartla falan pek ilgim olmadığı için meseleyi pekte anlayamamıştım. Şu solcu ve fesatçı kitlesinde bir şort şamatasıdır gidiyor da biraz dikkat edeyim dedim ve meseleyi anladım. Meğer bir otobüste şortlu bir bayana bir yolcu tekmemi atmış, yoksa laf mı atmış, her ne attıysa, gürültünün sebebi oymuş. Bu olay üzerine bütün Türkiye’deki malum çevreler harekete geçmişler “Şortuma karışamazsın. Yaşasın şort” eylemleri yapmışlar. Hatta bu iş o kadar büyümüş ki ta buralara kadar gelmiş. Lüleburgaz’da bile bazı bayanlar bu şort eylemine katılıp Kongre Meydanı’nda şortlu eylem yapmışlar. Bizim gazetede gördüm, yapmasına eylemlerini yapmışlar da pekte ilgi görmemiş galiba, gazetedeki vaziyet öyle gösteriyordu.  Acaba neden fazla ilgi görmedi dersiniz? Yahu dilim varmıyor ama özür dileyerek söyleyeyim galiba artık şort çok gerilerde kaldı. Bence eylem şortla değil de mayolu olsaydı belki daha fazla ilgi görürdü.

Ya, beyler bazılarının meselesi işte bu. Yani “şort”. Hani diyor ya şair “Bir elinde cımbız / Bir elinde ayna/ umurunda mı dünya.”

Dünyada ateş varmış. Halep’te çocuklar ölüyormuş. Doğuda PKK eşkıyası varmış. Türkiye’yi bölmeye çalışanlar varmış. Emperyalistler FETÖ diye bir uşak bulmuşlar, Türkiye’de DARBE yaptırmaya teşebbüs etmişler. Halk ülkesine ve milli iradesine sahip çıkmış. Bu arada iki yüz kırk bir şehit verilmiş. İki bin yüz doksan dört yaralımız varmış. Tanklar sokaklarda yürümüş. Uçaklar Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı bombalamış. Helikopterler halkın üzerine kurşun ve bomba yağdırmışlar. Bu beyefendi ve hanımefendilerin umurunda mı? Üçüncü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün günlük araç geçiş sayısı yüz yirmi bini aşmış. Boğaz’ın altından araba ve trenlerin geçeceği tüp geçit bitmek üzereymiş. İstanbul üçüncü ve dünyanın en büyük hava alanı hızlı bir şekilde tamamlanıyormuş. Türkiye’nin bütçesi fazla veriyormuş. Türkiye ilk çeyrekte yüzde dört, ikinci çeyrekte yüzde üç nokta bir kalkınmış. Fırat Kalkanında askerlerimiz ilerliyorlarmış. Zaman zaman şehitlerimiz oluyormuş. Operasyonlarda kendi silahlarımızı kullanıyormuşuz. Atak helikopterlerimiz ve bayraktar insansız uçaklarımız mükemmel görev yapıyormuş, ilk defa silahta kullanmaya başlamışlar…” Bütün bunlar umurunda mıdır? Bir de dönerler “Türk milleti bize neden oy vermiyor” diye yakınırlar. Yahu sizin en büyük derdiniz “ŞORT”. Sizin millet ve memleket derdiniz yok ki. Biliyorum bu yazıyı okuyanlarınız bana kızacaksınız ve diyeceksiniz ki “biz çağdaşız, ilericiyiz, aydınız…”

Tamam, tamam, tamam. Anladım ki sizin ilericiliğiniz de, çağdaşlığınız da, aydınlığınız da şortladır, öyle mi?

 

İlericilik ve çağdaşlık soyunmakla değil eserlerle olur. Sizin tavrınız medeniyet yüceltmez, tam tersine batırır. Bu arada bir haber de dikkatimi çekti. Yine aynı kafa Anıtkabir’i çocuklardan kurtarmışlar. işte buna büyük aferin. Malumunuz Anıtkabir ve çevresi silahlı kuvvetlerin korumasındadır. Daha cazip olsun diye kenarına çocuklara bir oyun parkı yapmışlar. Vay sen misin bunu yapan? Kahramanca bu parkı yıktılar ve Atatürk’ü çocuklardan kurtardılar. Bence o günü bayram ilan etsinler. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek