Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 29 Eylül 2016, Perşembe 12:18:02 tarihinde eklendi. 975 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ulusal gündem kadar yerel gündem de yoğun - Ertan Bayer

Ulusal gündem kadar yerel gündem de yoğun

Ülke genelinde verilen şehitler, ülkemizin OHAL’de bulunması, bizi sevindiren Yenikapı Ruhu’nun yeniden kaybolması ülke içinde bizleri yoğun bir gündem ile karşı karşıya getirdi.

Ara sıra Türkiye’den dışarı çıktığımızda ülkemizde ki insanlarımızın durumunun çok vahim olduğunu görüyoruz.  Anlıyoruz ki bizim dışımızda  tüm ülkelerde olan hoşgörü ve tahammül maalesef bizde hiç kalmamış.

Ülkemizde yaşanan sevgisizlik ve saygısızlığın da asıl nedeni bu tahammülsüzlük.  Namaz kılan- kılmayana tahammül edemiyor, Oruç tutan -tutmayana tahammül edemiyor, trafiğe çıkan başka araçların da trafikte olmasına tahammül edemiyor, A takımı taraftarı B takımı taraftarına tahammül edemiyor, C Partisi üyesi D Partisi üyesine tahammül edemiyor. Aynı parti içinde olup başka bir adayını  destekleyene tahammül  edemeyen bile var.

Oysa farklılıklar dünyanın zenginlikleri herkes aynı düşünmeyebilir, aynı siyasi görüşe sahip olmayabilir, aynı takımı tutmayabilir, hatta aynı dinden de olmayabilir.  Bu farklılıkları bir araya getiren hoşgörüdür.

Ülke gündemimiz kadar yerel gündemimiz de epey yoğun.  2001 yılında yaşanan çöp grevinin hemen ardından 2002 yılında yaşanan belediye başkanı-belediye meclisi çatışmasının ardından yapılan  Belediye Meclis Üyesi Operasyonunu saymazsak belki de 14 yıldan sonra ilk kez belediye başkanı ile aynı görüşte olmayan belediye meclis üyelerinin tepkisi,  Kent Konseyi seçimlerinde yaşanan gizli gerginlik, Lüleburgaz- Kırklareli ve Türkiye genelinde düzenlenen terör  örgütü operasyonları,   şehir içinde çözülemeyen çöp sorunu, araç trafiği sorunu, gürültü kirliliği bunların hepsi ilçe merkezinde de bizleri yoruyor.

Ancak yerelde yaşadığımız sorunların bazıları çözülebilir sorunlar. Çöp ve  araç trafiği sorununu yetkililerimizin çözebileceği sorunlar olarak görüyoruz. Ancak ülkemizde yaşanan tahammülsüzlük, yerele de yansırsa işler değişir.  Hem günlük hayatta sıkıntılar yaşarız hem de ilçemizde yaşanan ve inatla çözülmeyen bazı sorunlara tepki gösteren vatandaşlar partisine bile bakmadan bazı kişileri komple silebilir.

 

Hoşgörünün bol,  sinir ve stresin az olduğu günler dileğiyle kalın sağlıcakla…

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek