Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 22 Eylül 2016, Perşembe 09:25:26 tarihinde eklendi. 756 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB’ye girmek için … - Ertan Bayer

AB’ye girmek için …

60 yıllık hayal Avrupa Birliği (AB) kimine göre insani yaşam kriterlerini uygulayan bir birlik, kimine göre ise bir Hristiyan Birliği…

Ancak önceki akşam AB,  yarısı Müslüman olan Bosna-Hersek’in AB’ye girmesine onay verdi.   Yarısı Müslüman olan bir ülkenin AB’ye girmesi galiba kolaya kaçıp “AB Hristiyan Kulübüdür” diyenleri biraz yanılttı.

Bakalım  Bosna ile bizim aramızda ne farklı ne aynı burada uzun süre yaşayan bir arkadaşımız anlatıyor…

“Bosna’da Müslümanlar  Kur-an’ı Türkçe okur anlar. Arapça okuma yazma bilenler anlamak için Arapça okur. Ama birbirine hava atmak için Arapça okumaz.

-Bizde Kur-an’ı Türkçe bir kere bile okumamış olan biri bir başkasına yaptığı kötü işi kitabına uydurmak için Kur-an da böyle yazıyor der.

Bosna’da Müslümanlar birbirlerine yardım ederler ama yardım ederken karşı tarafından incinmemesine dikkat eder. Bu nedenle yardım ettiği için asla hava atmaz. Yardım ettiğini belki ailesi bile bilmez.

-Bizde ise yardım yapanlar yaptıkları yardımlarla gazetelere poz verir. Yaptıkları hayır işlerinin haber olmasını isterler. Camide namaz kılarken bile fotoğrafı çekildiğini anlasın poz vermeye kalkar.

Bosna’da  insanlar trafik kurallarına uyar. Işık olsun olmasın yaya geçidine yaya ayağını atmışsa araç ona yol verir.  İnsanlar sokaklara tükürmez.

Bizde ise kendisine yeşil yanan yaya karşıdan karşıya geçmeye kalktığında araba çarpıyor.  Lüleburgaz’dan geçen bir yabancı yayaya yol vermeye kalktı zincirleme kaza oldu. Az daha ölüyordu. Sokaklar desen balgam tarlası basmamak için cambazlık yapıyoruz.

Bosna’da kimse kimsenin yaşam biçime karışmaz, din adamları hoşgörülü bir şekilde mensubu oldukları dine davet eder.  Kimse kimseyi ne içki içmeye ne de namaz kılmaya zorlar ?

Bizde ise herkes bir başkasını kendisi gibi düşünmeye, kendisi gibi yaşamaya, kendi dinine zorlar. Geçmeyene ve uymayana dayak atar, öldürür, otobüste tekmeler.

Bosna’d, a silahlı eylemler terör eylemi olarak kabul edilir.  Kimse devlet yöneticilerini ve iktidardaki partiyi eleştiriyor diye tutuklanmaz baskı yapılmaz. Herkes kendi düşüncesini ifade etmekte özgürdür.

Bizde ise sıkarsa ifade et.  Hakaret ettin diye hapse girersin.

Yukarıda yazılanlarda abartı yoktur. Aynan anlattığımız gibidir.  Buradan görünen o ki bu Avrupa Birliği Atatürk’ün yaşadığı zamanda kurulsaydı biz hiç girmeye uğraşmazdık. Gelip kendileri davet ederdi. Şimdi ise yukarıda yazdıklarımızdan dolayı girmemiz çok zor.

 

Kalın sağlıcakla..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek