Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 09 Eylül 2016, Cuma 15:29:32 tarihinde eklendi. 2631 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAYRAMIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ -

BAYRAMIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Dini bayramlar inananlar için kutsal ‘Hediye’lerdir; sevinç ve ferahlık günleridir. Bir olma değil birlik olma günleridir. Hatırlamaktır, sarılmaktır sıkı sıkı sevdiklerine hasret gidermektir.

Herkese göre farklı yaşanır bayramlar, farklı anlam taşır. Kimimize göre bayram, deniz kenarında tatil yapılan, aileden uzakta kafa dinlenilen bir günken; kimimize göre köyde aile büyükleriyle birlikte vakit geçirilen sofradan kavurmanın, yüzünden gülümsemenin eksik olmadığı gündür.

Kimimize göre harçlıktır bayram. Bir avuç şekerin verdiği mutluluktur. Saflığın, masumiyetin en güzel halidir. En yeni kıyafetlerin giyildiği, bayramın oyun tadında geçtiği bir gündür.    

Kimimize göre bayram hayvanların katledildiği, kan akıtılan bir gündür. Alkol tüketiminin tavan yaptığı, eğlence mekanlarında sabaha kadar eğlencenin dibine vurulan felekten bir gecedir.  Kimimize göre ise çalışmaktır bayram, mesaiye kalmaktır. Vardiyanın bitmesini dört gözle bekleyip, sevdiklerine kavuşmak için can atmaktır.

Kimimize göre bayram, yoksulun kazanında yılda bir defa pişecek et, yarını düşünmeden karnı tok uyuyabileceği bir gündür. Paylaşmaktır, bolluk ve berekettir herkes için.

Bazense kavuşamamaktır bayram… yüzlerce, binlerce kilometre öteden atılan bir mesaj ve  telefon sesiyle yetinebilmektir. Yalnızlıktır bayram… Hasretini her geçen günden daha fazla hissedildiği, sevdiklerine kavuşamayacak olmanın verdiği derin bir acıdır. Mezarı başında hıçkıra hıçkıra ağladığın, keşke hayatta olsa da elini öpebilsem dediğin, yerinin asla doldurulamayacağı sonsuz bir boşluktur.

Peki size göre nedir bayram hiç düşündünüz mü?

Bütün bu farklılıklara, inançlara sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmak, ortak bir paydada birleşmektir bayram. Sevmek, sevilmektir. Biz Müslümanlara bahşedilen en özel en anlamlı gündür. Bugündür bayram, geçmişte yaşanan kavgaların, kırgınlıkların, hırsların bir kenara atıldığı, barışın, dostluğun, kardeşliğin hüküm sürdüğü bir gündür.

“Kalplerinizde barışın, gözlerinizde umudun ve etrafınızda sevginin eksik olmadığı nice bayramlarınız olsun. İyi bayramlar… “

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek