Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 25 Ağustos 2016, Perşembe 09:23:29 tarihinde eklendi. 809 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ne oldu bize ne oldu böyle? - Ertan Bayer

Ne oldu bize ne oldu böyle?

Yıllar önce E-5’te bir yabancı plakalı bir TIR yabancı sürücüsü  Lüleburgaz içinden geçerken yaya geçidinden geçen yayalara yol vermişti.  Çünkü Ortadoğu ve Türkiye hariç tüm dünyada böyleydi.

 TIR yayalara yol verince arkadan gelen iki araç TIR’a çarptı. TIR’dan şikayetçi oldular.  TIR şoförü haklı,   vuranlar suçlu çıktı.  İşin ilginç tarafı TIR’a vuranların ehliyeti vardı ama uluslar arası trafik kurallarını bilmiyorlardı.  Kendilerinin haklı olduklarını iddia ediyorlardı. Yanlışlıkla Bulgaristan ve Yunanistan’a gitseler yaya geçidini kullananlara nasıl çarpacakları belli değildi.

Önceki gün de Lüleburgaz’da böyle bir olay yaşandı Ukrayna plakalı araç yayalara yol verince olan oldu. Zincirleme trafik kazası.  Bizleri üzen ise yayalara yol veren sürücüye çarpan sürücülerin olaydan sonra gerçekleştirdikleri hoş görüsüzlük oldu.

Geçtiğimiz yıllarda ve son olarak da 4 Temmuz 2016 tarihinde  Lüleburgaz’da plakasız motosiklet sürücülerine uygulama yapılmıştı.  O zamanlar Lüleburgaz halkı biraz rahat etmişti.

Sonra 15 Temmuz darbe girişimi oldu. İşler yoğunlaştı. Motosiklet denetimleri kaldı. Bunu fırsat bilen kendini bilmezler de özellikle son bir hafta motosikletlerle Lüleburgaz’da gürültü kirliliği yapmaya başladı. Araç trafiğine kapalı caddede dolaşan yayalara adeta bu caddeyi dar etmeye etti. Yetkililerin en kısa sürede bunlara çare bulacağını umuyoruz.

Zor günlerden geçiyoruz.  Birbirimize kinl, e öfke ile bakar olduk Üniversite mezunu koca profesörler bile birbirlerini “O Yahudi, bu Ermeni” diye yargılıyor.

Ancak şunu unutmayalım. Kimse anne ve babasını seçme şansına sahip değildir. Bu nedenle insanların hangi ırktan oldukları onların elinde değildir.  İnsanlar da ellerinde olmayan özelliklerden  dolayı yargılanamaz.  Bu doğru değildir.

Ama insanların hırsız veya dürüst olması, hoşgörülü veya kavgacı olması,  güvensiz ve güvenilir olması ellerinde olan bir özelliktir.  İnsanlar bundan dolayı yargılanabilir.

Özellikle son 10 yıldan beri halkımız  siyasilerin de  kinli söylemlerinin  etkisi ile birbirilerini düşman gibi görüyor. Bizler şaşkınlıkla  birbirimize “Ne oldu bize ne oldu böyle?” diyoruz.

Halkımızın yeninden hoş görülü günlerine dönmesi, eski Türk  Filmlerinde ki gibi sürekli iyilerin kazanması dileğiyle 30 Ağustos Zafer  Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Gününüz kutlu olsun.

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek