Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 22 Ağustos 2016, Pazartesi 09:27:29 tarihinde eklendi. 837 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FETÖCÜ SORULAR, SÂBİT YORUMLAR… - Nuri Kahraman

FETÖCÜ SORULAR, SÂBİT YORUMLAR…

Millî irâde nöbetleri de bitmişken, artık farklı bir yazı göndermek üzereyken, son anda, bir internet sitesindeki köşemizde yer alan en son “HAFTANIN TAKVİMİ, FETÖ’NÜN DİNİ, ASRIN GERÇEĞİ…” başlıklı yazımıza şağıdaki yorumların geldiğini gördük.

Yorumcunun da şaşırdığı gibi, şimdiye kadar paralele dâir böylesine yoğun yazılarımız olmamıştı. Sâdece dolaylı göndermelerde bulunmuştuk. Onlara da hemen tepki gelirdi. Kısa da olsa yorumlar olurdu.

Birden bire bu konuya yoğunlaşmamız, son olanlardan sonra bizim de şok olup neye uğradığımızı anlamamamızdan ve meselenin boyutunun millet ve de ümmet adına çok ürkütücü olduğunu ayan-beyan görmemizden kaynaklanıyor.

Îran’da İslâm Devrimi olup başına mollaların geçmesi bir anlam ifâde etmiyor. Etmedi de nitekim. Değil mi ki sonuçta, batılılarla bir olup onların menfaatlerine hizmet eden politikalara omuz veriyorlar. Türedi örgütlerle berâber yerli halklar üzerine, özellikle Türkler, Sünnî Kürt ve Araplar üzerine kurşun yağdırıyorlar. Bunların sakallı, şalvarlı, sarıklı olması, adlarının şeyh, halife, şeyhulislâm olması bir anlam ifâde ediyor mu?

İşte, biz de daha düne kadar olaylara farklı bakmadığımız, işin silaha varacağını aklımızın köşesinden geçirmediğimiz için, bu yeni durumun ülke ölçeğini aşıp ümmetten dünyâya, gelecek asırlara uzanan korkunç boyutu, tüm Türk Milleti gibi bizi de duygu ve düşüncelerimizi dermeyâna götürdü.

Bu millete yazık değil mi? Onca emeği, ümitleri, hayâlleri, birikimleri hebâ etmeye kimin ne hakkı olabilir? 

Siz ne derseniz deyiniz. Yine duygu sömürüsü yapılıyor ama gerçekler ortada. Gönül arzu etmez ama, her dönem olduğu gibi burada da, kurunun yanında yaşlar bulunacaktır.  Ancak, son kalkışma hâdisesinde, bu milletin irfânı bizim için yeterli göstergedir. Kaldı ki, imtihanlarda yapılan yolsuzluklar bile, adı gözü yaşlı duyarlılığa çıkmış hizmet grubu için, sahtekârlık ve samîmiyetsizlik, adaletsizlik için yeter kanıt değil midir? Zâten, millet kararını verdi. Son olay kuşkularını bertaraf etti. Ona verilen değerin verilen para kadar olduğunu, sizin kendi aranızda ayrı bir fısıltı muhabbetinin olduğunu görüyordu. Ama, din adına, hizmet adına, eğitim ve de gençlik adına sîneye çekiyordu. Sonunda gerçek gökten yağan bombalarla patlak verdi. Gerçi bu kadarına ihtimâl vermiyordu ama, bunu da gördü bu millet. Bu da çok öğretici oldu.

Ama, hâlâ gerçeği görmeyenler olabilir. Gözünü bu grubun içinde açanlar ve başka taraftan haberi olmayanlar için ne söyleyebiliriz? Yine de sözlerimiz kandırılanlar için değildir. Onların, bile bile bu sonuca hizmet ettiğini aslâ düşünmüyoruz. Onlar saf ve mâsum. Uyanıklar, yükü garipler üzerine yıkıp okyanus ufuklarına doğru çoktan açıldılar bile. Derin sularda seyirleri sürüyor. Vaz geçmeye niyetleri de yok. Yorumcu arkadaşın adı soyadı gibi, dâvâlarında SÂBİT bir KAYA gibiler.

İşte böyleleri için, son tahlilde millete bu felâketi revâ görenler,  bizlerle, hattâ âileleriyle, akrabalarıyla kurmadıkları yakın muhabbeti elâlemle kuranlar, bile bile böyle bir gâyeye hizmet edip dışarılarla ittifak kuranlar için beslenilen kanaatler, söylenen sözler azdır bile.

Neyse, bu vâdîde söz bitecek gibi değil. Bitmez de. Çünkü bu, az uz bir mesele değil. Ucuz bir mesele de! Ülkeye, ümmete, herkese pahalıya mâl olacak bir mesele. Sonuçta her taraf yara alacak bundan. Sebep olanları Allâh görüyor. Hak doğrunun yardımcısıdır. Rabbimiz cümleyi Hakk’ı hak bilip Hakk’a ittibâ edenlerden, bâtılı bâtıl bilip ondan ictinâp edenlerden eylesin diyor, sizleri, yorumlamaya çalıştığımız yorumlarla baş başa bırakıyoruz.

Hâ, bu arada yorumcu PKK ile ilgili yazmadığımızı söylüyor. Demek ki, 15 Temmuz öncesi yazılarımız ilgisini çekmemiş olmalı. Biz 10 yıldır fiilî olarak yazıyoruz. Özellikle manzum nâmelerde olmak üzere geçmiş yazılarımız gözden geçirilirse görülecektir. Hem, 50 bin rakamı telâffuz edilmiş, burada rakam yarıştırmıyoruz. Hem sizin bunlarla işiniz ne? Siz hizmet grubumusunuz, siyâsî parti misiniz, terör örgütü mü? Niye PKK ile kendinizi kıyaslıyorsunuz ki? Yâni, doğrusu haklısınız; 15 Temmuz’da şehit olanlar PKK’nın yanında zikre bile değmez? Öyle mi?

 

 İŞTE YORUMLAR!

“sabit kaya          15 Ağustos 2016 Pazartesi 23:29

Umarim 50 bin insanin katili PKK ya da bir nagme düsersin nuri hocam                     92.74.88.148 sabit kaya

15 Ağustos 2016 Pazartesi 23:28

Degerli Nuri Hocam 
Bu ve gecen haftaki siir ve yaziniz gercekten sizinmi diye cok düsündüm.Siz bu insanlarin ne yaptiklarini herkesten iyi biliyorsunuz. Ben kapatilan okullarin mali degerinin hesaplanip ortaya cikarilmasini bu hesap o insanlarin temiz oldgunu en azindan ortaya cikarir size bir karine verir kanatindeyim..
Sizden bir istegim eger bir insana kafir derseniz ve bu sifat o insandada yoksa kafir kim olur? lütfen bunu cevaplar misiniz.
Siz bu kadar galiz cümleler kurmanizda acaba biz yapamadik bunlar yapti deyipte Bir haset,kin,nefret icinizde dogmus olurmu?
En azinda sunu deseydiniz bunlarin bütün tv ve basin ,dergi,okul ne varsa kapatildi.Bu insanlari suan savunacak kim kaldi Allah baska deyip bekleseydiniz ve deseydiniz kim darbe yaptiysa ve kim de bundan istifade etdiyse Allah belasini versin deseydiniz yetmez miydi.
Not:Balkanlardaki Bulgaristan,Bosna,kafkazya ve neresiyse yapilan zülüm memlekette bunlara yapiliyor ve yapanda bir müslüman görünümlü kisi eliyle yapiliyor,ve savunacak avkat yok herkes tirsmis ve korkuyor..bi düsünseniz yaaa.
Bir zaman geliyor Nuri Kahraman hocayi iceri aliyorlar bir ögretmen hoca alim neyse iskenceden 40 ögretmen ölüyor yavrular annesinden ayriliyor..Hocam bosna he.soykirim he.elinizdeki delil ne.hucurat suresi varya bir kisi siz ehaber getirirse haberin dogrulugunu.....  
92.74.88.148atakan

15 Ağustos 2016 Pazartesi 23:10  Degerli Nuri hocam”

Sevgili okurlar; işte yorumlar böyle ve de burada bitiyor. Yorumların yorumları da siz değerli okuyucularımıza kalıyor. Takdir sizlerin. Allâh(CC) mâsumları korusun. “ZÂLİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!”  wes’’SELÂM…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek