Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 12 Ağustos 2016, Cuma 09:43:24 tarihinde eklendi. 601 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DEVLET MİLLET KUCAKLAŞMASINDA SON BİR BUÇUK ASRIN ZİRVESİNDEYİZ -

DEVLET MİLLET KUCAKLAŞMASINDA SON BİR BUÇUK ASRIN ZİRVESİNDEYİZ

“Ellerin yurdunda çiçekler açarken.

Bizimkine kar geliyor gardaşım.

Kim biçmiş bu libası göynüme?.

Dar geliyor. Dar geliyor gardaşım..”

Abdurahim Karakoç

Pazar günü İstanbul Yenikapı’da belki de insanlık tarihinin en büyük mitingi yapıldı. Yorumcular beş milyon diyorlar. Üstelikte birçok kişi meydanda yer bulamadığı için geriye dönmüşler. Parantez içerisinde İstanbul’da beş milyon insanı bir arada alacak meydanlar varmış bunu da öğrendik. Böylesi yerler denizden doldurularak kazanılmış. Belediyeyi tebrik ederiz. Gelelim mitinge. Yenikapıda beş milyon insan vardı ya, bu bir rekordu ya, sadece Türkiye için değil, insanlık tarihi için rekorda birde her ilin meydanlarında toplanıp mitinge oralardan katılanlar var. Yenikapı artı seksen il. Hepsini toplarsak herhalde kırk milyon falan olur.

İnsanlık tarihinde böyle bir vaka var mı acaba.?

Kırk milyon insan aynı anda tek mitingte, şaşılacak şey. Miting “iki yüz kırk” kişilik mehteran konseriyle başladı.

İki yüz kırk sayısı on beş temmuz darbe teşebbüsündeki şehit sayımızdır. Mehteran takımı da silahlı kuvvetlerimizin ekibidir. Arkasından iki hafız tarafından dönüşümlü olarak, cihad ayetlerinden seçilmiş Kur’an-ı Kerim okundu. Çok güzel ve anlamlıydı. Daha sonra Devlet Bahçeli konuştu. Konuşması muhteşemdi. Özetle bu darbe teşebbüsünün bir haçlı saldırısı, Niğbolu’nun, Kosava’nın, Mohaç’ın ve İstanbul’un fethinin bir rövanşı olduğunu söyledi. Böylece darbe teşebbüsünün, Batının haçlı zihniyetinin bir tezahuru, Fetö’nünde batı emperyalizminin bir uşağı olduğunu anlattı. Arkadan Kılıçdaroğlu, meclis başkanımız, Genelkurmay başkanımızın bulunması ve de konuşma yapması çok anlamlıydı. Meydandaki milletimizde olumlu tezahüratlarla olan çok güzel jest yaptı moralini düzeltti, buna da ihtiyacı vardı. Başbakan konuştu, ve de Cumhurbaşkanımız sözlerine başladı.

Cumhurbaşkanımızdan bugüne kadar çok söz dinledik. Çok şiirler okudu. Fakat şu yukarıdaki dörtlüğü okudu, ben ilk defa kendisinden duyuyorum.

 Abdurahim Karakoç’a ait olan bu şiirde ne ifadeler var.? “Ellerin yurdunda çiçekler açarken / Benimkine kar geliyor gardaşım.” Neden benim ülkemde huzur yok.? Neden fırtınalar, tipiler, darbeler, çekişmeler, bölücüler var.? “Kim biçmiş bu libası gönlüme.? Dar geliyor, dar geliyor, gardaşım.”

Bize birileri öyle bir elbise biçmiş ki bizi bu elbisenin içerisine sıkıştırmış. Bize bu elbise dar geliyor. Yani bize bugüne kadar dayattığımız şartlarda, sistemlerde ve en önemlisi şu Anadolu toprakları da dar geliyor.

Kısacası, bütün kavgaların 15 Temmuz finaliydi. Bundan sonra savunma dönemimiz bitti taarruz dönemi başlıyor. Biz bu kadarcık topraklara sığacak bir millet değiliz. Bizim fiziki sınırlarımız belki şu 780 bin kilometre karelik vatan toprağı olabilir.

Fakat tabii sınırlarımız bunun yüz katıdır. Nüfusumuz yetmiş dokuz milyonsa da, iki yüz elli milyonluk Türk alemi ve de iki milyara yakın islam alemi de bizim milli ve manevi vatandaşlarımızdır.

On beş temmuz gecesi Türkiye zincirleri kırmış, yedi Ağustos mitingiyle de dünyaya haykırmış, emperyalistlere meydan okumuştur. Bu görüntü siper Türkiye’nin ayak sesleridir. İşte batıyı ürküten de budur.

Darbe neden başarılı olamadı diye inlemeleri de bundandır. Haydi hayırlısı.

Saygılarımla

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek