Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 09 Ağustos 2016, Salı 09:27:45 tarihinde eklendi. 611 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜK MİLLET, GÜÇLÜ VE MİLLİ ORDU. -

BÜYÜK MİLLET, GÜÇLÜ VE MİLLİ ORDU.

Milli ordu kendi milletine silah çevirmez, çevirmemelidir. Bir devletin en bariz ve güçlü temsilcisi Cumhurbaşkanıdır.

Adı üstünde “Cumhurbaşkanı” yani Cumhurun başı, yani milletin temsilcisi. Cumhuriyetimizin kuruluşunda Cumhurbaşkanına verilen değer için, sırf “Cumhurbaşkanını korusun” diye bir muhafız alayı” vardır.

Adı üstünde Cumhurbaşkanını muhafaza edecektir. Peki bu alay görevini  yapmış mıdır.?

Maalesef yapmamıştır. Tam aksine korumakla görevli olduğu Cumhurbaşkanına darbe yapanların yanında yer almışlardır.

 Yani haydut olmuşlardır, haydut. Geçmişte de aynı ihaneti sergilemişlerdi.

1960 darbesinde de Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı aynı alay tutuklamıştı. Böyle alçaklık olmaz. İşte Cumhurbaşkanımızda gereğini yapıyor, onu muhafız alayını kovuyor.

Ordumuz içerisine sızmış olan hainler darbe yapmağa teşebbüs etti, ne oldu? Millet korudu, millet sahip çıktı. En büyük millettir. “Büyük millet, güçlü ordu” bizim istediğimiz budur.

Yani “Ordunun milleti” değil “Milletin ordusu” olmalıdır. Dünyadaki güçlü ordulara bir bakın, mesela Amerikan ordusu güçlü müdür.?

Peki darbe yapabilir mi.? Dünyanın en güçlü ordusudur fakat darbe yapamaz, Rus ordusu yapabilir mi.? Çin ordusu yapabilir mi? İsrail ordusu yapabilir mi? Hiç birisi de darbe yapamaz.

Ancak Mısır ordusu darbe yapar. Onlar da durumları malum. Bir sürü toprakları İsrail işgali altındadır. Güçleri kendi halkına yetiyor. Peki, kendi tarihimize bakalım.

Yavuz Sultan Selimin ordusu darbe yapabilir miydi.? Kanuni’nin ordusu veya Fatih Sultan Mehmet’in ordusu darbe yapabilir miydi.?

Elbet yapamazlardı neden.? O zamanın orduları çok mu zayıftı. Hayır, hayır, tam tersine bütün tarihimizin, hatta insanlık tarihinin en güçlü ordularına o zamanlar sahiptik. Ülkeler feth ettiler. Ama darbe yapamazlardı. Neden.?

Çünkü disiplinli ve güçlü ordular darbe yapmaz, yapamaz. Darbeyi disiplinsiz, çapulcular yapar.

Geçende yazdım. Artık çok güçlü, düşmanlarımızın korkulu rüyası vurucu gücü çok yüksek, hepimizin gurur duyacağımız fakat asla darbe yapamayacak bir güçlü ordumuz olmasını istiyoruz. Güçlü orduyu büyük bir millet kurar. Millet büyükse ordusu da güçlü olur. Milletimiz büyük olduğunu gösterdi.

Devletle millet arasındaki o tezatlar dağları da yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Artık, İstiklal Marşımızın  ifadesine ve de, bayrağımızın gölgesine dönme zamanımız geldi.

Nedir bayrak.? Üzerindeki Hilal islamdır, yıldız milletimizdir, beyaz renk barışı, kırmızı renkte kanımızı, yani savaşçılığımızı temsil eder. Bazı vatandaşlarımızın ellerinde bayraklarını sallarken dillerinde “Laiktir laik kalacak..” ifadelerini görürken gülüyorum.

Yahu, elindeki salladığın bayrak “islam” diyor. Sen “laik” diyorsun.

Hani Acem şairinin “Ben ne söylerem sazım ne söyler” dediği gibi. Artık sazımızla, sözümüzün aynı olduğu noktaya gelmeliyiz. Yine İstiklal Marşımızda da “Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal..” diyor.

Laik bir ağızla bu marşta söylenmez ki. Haa, varsın devletin bir yerlerinde laiklik yazılı kalsın. Bizler inançlarımızı ve öz kültürümüzü yaşamağa devam edeceğiz. İşte “Dip dalga” buna derler.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek