Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 05 Ağustos 2016, Cuma 09:33:33 tarihinde eklendi. 588 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ORDUMUZ ARTIK TÜRK ORDUSU OLMALIDIR -

ORDUMUZ ARTIK TÜRK ORDUSU OLMALIDIR

Bu yazıyı özellikle CHPliler okusun. Diyeceksiniz ki “Ne yani bugüne kadar ordumuz Türk ordusu değil miydi?”

Anlatayım da hep beraber karar verelim. Bülent Ecevit 1988 de başbakan olduğunda şöyle bir demeç vermişti. “Ordumuzun boyutları Türkiye’ye fazla geliyor. Yeni bir ulusal savunma kavramı üzerinde çalışıyoruz..” O günlerde biz bu ifadeye tepki göstermiş “Ecevit komünizme selam duracak bir ordu istiyor” demiştik. Çünkü komünizmin her türlü traksiyonu CHP’de barınıyordu. Ecevit’in bu beyanından kısa bir süre sonra Maraş ve Çorum olayları çıktı, yüzlerce vatandaşımız öldü, sıkı yönetim ilan edildi, Ecevit’in yetkilerinin çoğu elinden gitti ve “yeni ulusal savunma kavramı” suya düştü. O günden beridir bu olay benim nazarımda bir “gıladyo” operasyonudur.

Yani Kahramanmaraş ve Çorum olaylarını “NATO” düzenledi.

Gelelim darbelere. 1960 darbesinde 7200 (yedi bin iki yüz) subayımız mecburi emekli edildi. Darbeciler “Bunların emekli tazminatlarını ödemeğe paramız yok” dediler. ABD “biz veririz” dediler ve verdiler. Anlayacağınız ABD’nin istemediği subaylar ordumuzdan atılmıştı. ABD 1960 darbecilerinde içişleri bakanlığımızdan bir oda istemişler, almışlar, bizim içişlerimizi, yani emniyet güçlerimizide denetlemişlerdir. Bunlar ne demek oluyor?.. Emekli edilen subaylarımızın tazminatlarını yabancı bir devlet neden versin.?

1980 darbesini biliyorsunuz. Bir Amerikan görevlisi “Bizim çocuklar başardı” demişti. Bizim askerimiz nasıl başkalarının çocuğu olabiliyor.? 1960 darbesinden sonra Amerikan CIA’sı tazminatlarını ödediği subaylarımızın listesini verirken acaba nasıl bir kriter takip etti. Bilgi ve kabiliyet mi araştırıldı. Yoksa Amerikan menfaatlarına olan sadakat mı esas alındı.? Şimdi yeni bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığımızda, karşımıza her safhası buram buram Amerikan kokan bir kalkışmayla karşılaşıyoruz. Bir Müslüman aynı yılan deliğinden on defa ısırılmaz. Artık bu aptallığa bir son verilmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızı dinledim.  Ordumuzun kuruluş şemasını tepeden tırnağa değiştireceklerini söylüyorlar, Belki de bu o zamanlar çok karşı çıktığımız Ecevit’in de yapmak istedikleridir.

Ordumuz çok güçlü olmalıdır. Ama bizim ordumuz, yani “Türk Ordusu” olmalıdır. Amerikalı general “irtibatlı olduğumuz generaller hepsi tutuklandı” diyor.

Haydut başı eğer meşra bir iş yapıyorsan yerine gelenlerle de yaparsın, illa da onlar olması şart mı.?

Onlarla özel fırıldaklar çevirdiğiniz belli oldu işte.

Hemen apar topar Amerikan genelkurmay başkanı ülkemize geldi. Acaba bizden neler istedi.? Cumhurbaşkanımızın çok güzel becerdiği şu meşhur fırçasını onda da uygulamasını isterim. Kibirlerine ve had bilmezliklerine iyi gelir. Bağımsız bir devlet olmanın birinci yolu, bağımsız ve güçlü bir orduya sahip olmaktan geçer. Bu fırsat ilk defa doğmuştur. Güçlü bir liderimiz vardır. Şuurlu bir millet arkasındadır.  Son bir asırdır böyle bir fırsat yok idi. Ülkemiz zengindir. Etrafımızda bir sürü gaile varsa da milletiyle kaynaşmış bir devlete bunlar vız gelir. Haydi hayırlısı, yolumuz ve bahtımız açık olsun.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek