33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 29 Temmuz 2016, Cuma 09:22:17 tarihinde eklendi. 698 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GALİBA YENİ YENİ MİLLİ DEVLET OLUYORUZ. -

GALİBA YENİ YENİ MİLLİ DEVLET OLUYORUZ.

1970’li yıllarda siyasi tansiyonlar çok yüksek olurdu. Siyasi liderler de sık sık yürüyüşler ve mitingler düzenlerlerdi. Tabi ki çabuk bozulan koalisyonlar, ve de siyasi istikrarsızlıklar, ümitsizlik ve kaos ortamı oluşturuyordu.

İşte böyle bir günde MHP’liler bir yürüyüş düzenlemiş, çevredeki halk “Kurtar bizi Başbuğ Türkeş” diye slogan atıp duruyorlardı. Türkeş’in hemen arkasında olan Osman Yüksel Serdengeçti. “Türkeş kendisini kurtardı da sizi kurtaracak” deyiverdi.

 Bu kelimeyi duyan Türkeş “Osman Osman, arkamdan, mırıldanıp durma. Milletler kendileri kendilerini kurtarır. Liderler sadece onlara yol gösterirler…” demiş.

İşte Alparslan Türkeş’in o gün Osman Yüksel Serdengeçti’ye söylediğini bugün olabildiğine yaşıyoruz. Türkiye bir bunalım yaşadı. Sanki birileri ülkemizi esir almaya çalıştı. Ben bu darbe girişimini, darbe girişiminden ziyade “Türkiye’de bir iç savaş çıkartma teşebbüsü” olarak görüyorum. Bu teşebbüs Tayyip Erdoğan’ın liderlik maharetiyle atlatılmış oldu.

 Cumhurbaşkanımız çabuk müdahale etti. Milletini sokaklara ve meydanlara davet etti. Türk milleti bu davete yürekten icabet etti. Caddeleri ve meydanları doldurdu. Yüzbinler tankları sardı. Gözlerini kırpmadan tankların önlerine dikildiler. Paletlerin altına yattılar. Göğüslerini kurşunlara siper ettiler. Önlerindekiler şehit oldu arkadakiler kaçmadılar, daha da tankın üzerine yürüdüler.

 İşte bu vaziyet bir milletin  şahlanışıydı. Liderine bağlılığıydı. Vatanına olan aşkıydı, sevgisiydi. Lider dik durdu, millet vatanını kurtardı.

 Bu muazzam olayın sosyolojik, inanç ve kültürel boyutunu iyice incelemek lazımdır. Tayyip Erdoğan aleyhtarlığıyla tanıdığımız bir gazete “Bu kuva-yi milliye hareketidir” diye manşet atmış.

 Doğrudur, bu bir milli kuvvetler hareketidir de sizin bir türlü anlayamadığınız “kuva-yi milliye” hareketlerinin “inanç ve iman” boyutundur. İnanç ve iman kuva-yi milliyenin en önemli kaynağı “Allah cc. için, din için ,ezan için, bayrak için, vatan için” dir.

“Hubbül vatan minel iman” “vatan sevgisi imandandır” bu söz peygamberimize aittir. Bu darbe öyle sümüklü meczubun yapacağı bir olay değildir. Bu darbenin arkasında “Mossad, CIA ve M16” vardır.

Bunlarında niyetleri bir darbeyle Türkiye’de iktidarı ele geçirmek değildir. Çok daha alçakça hedefler peşindedirler. Esas gayeleri Türkiye’de bir iç savaş çıkartmaktır.

Zira millet nezdinde yüzde bir bile tabanı olmayan bir darbe nasıl iktidarda kalır. Bunu bu namussuzlar bilmez mi.? Bunların hedefleri Türkiye’yi Irak, Suriye yapmak idi. Sekiz yıl kadar önce Yunan Dışişleri Bakanı ABD Dışişleri Bakanına “Türkiye’ye baskı yapsanız da Kıbrıs’tan askerini çekse” diyor.

 Cevap “Türkiye baskı yapılacak ülke olmaktan çıktı.” Bunların niyetleri Türkiye’yi yeniden aşağılara çekerek eskisi gibi ipini ellerinde tutmak çabasıdır. Türkiye şimdi daha da güçlüdür. Hele de milletiyle bu kadar bütünleştikten sonra.

Saygılarımla

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek