Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 12 Temmuz 2016, Salı 09:26:17 tarihinde eklendi. 625 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TERÖRÜN HEDEFİ TABİKİ BAĞIMSIZ VE KALKINAN TÜRKİYE -

TERÖRÜN HEDEFİ TABİKİ BAĞIMSIZ VE KALKINAN TÜRKİYE

Ülkemizde vaki olan her terör saldırısı için bir sürü insan bir sürü laf eder. Yine öyle oldu. Yeşilköy havaalanına yapılan saldırıdan sonra birçok şahıs bir çok şey söyledi. Televizyonlar günlerce yayın yaptı, gazetelere manşetler attılar, makaleler yayınladılar. Geçte olsa bizde birkaç kelam edelim.

Herhangi bir terör eyleminin failleri sadece onu icra eden birkaç kişiden ibaret değildir. Çok defa, özellikle de ülkemizdeki terör eylemlerinin çok tarafı vardır. Mesela, planlayıcısı, icraatçısı, yani gerçekleştireni, eylemin gerçekleştirilmesinden sonra onun reklamının yapılması, dehşet sahnelerinin dünyaya duyurulması. Olay üzerine terörün amacına uygun “yorumlar” yapılması. Hedefteki istenmeyen idarecilerin itibarsızlaştırılması, “istifalarının istenmesi.” Bu yolda manşetler atılması, televizyon ve internet görüntülerinin servis edilmesi. Listeyi daha da uzatabiliriz. Anlayacağınız, teröristin hedef seçtiği ülkemize azami zararın verilmesini sağlamak. Bunların hepsi de organize bir şekilde bir yerlerden planlanmasıdır, terörün kapsama hedefi.

Ben şöyle anlıyorum. “Hey bir numara, sen al şu patlayıcıları, git havaalanında patlat. İki numara siz patama sonunda en dehşetli sahneleri resimle ve dünyaya servis et. Üç numara sizler gazete ve televizyonlarda bu olayı alabildiğine abartarak yayınlayın. Dört numaralılar, sizler görevlilere ve idareye çullanın, onları olabildiğince suçlayın. Beş  numara, siz iktidarı suçlayarak derhal istifalarını isteyin.” Bütün bunlar ne için yapılır.? Tabi ki eylem hedefine ulaşsın, yıkım ve zarar artsın, kaos olsun, Türkiye daha çok zarar görsün, diye. ŞU OLAYI DA UNUTMAYALIM. Olayları ve arkasındakileri anlamak açısından önemli bulduğum şu hadiseyi yeniden hatırlayalım. Başlıkta “Terörün hedefi kalkınan Türkiye” dedik değil mi.?” Türkiye’nin on beş senelik kalkınma trendine en iyi Türk Hava Yollarının serüveni gösteriliyor” değil mi.? On beş sene öncesi Türk Hava Yolları sürekli zarar ediliyordu. Uçak çok lüks bir araçtı; herkes binemezdi. Sadece zenginlerin, elitlerin yolculuk yapabildiği bir araçtı. Şimdi ne oldu? Her sene ortalama yüzde yirmi, yirmi beş büyüyerek, aynı oranda yolcu sayısını arttırarak öyle gelişti ki bütün dünya şaştı kaldı. Eskiden Türk Hava Yollarının berbatlığı, Alman Hava Yolları “Lütfansa” nın ise üstün sıfatları dilden dile dolaşırdı. Şimdi ne oldu? Türk Hava Yolları hepsini solladı. Milyar dolar civarında kar yapar duruma geldi. 2009 yılında bir uçağımız Hollanda da yere çakıldı ve dokuz kişi öldü. Bu olay üzerine Doğan Medyası bir aya yakın milli hava yollarımız aleyhinde yayın yaptı. Şu yazıyı yazarken, 5 Mart 2009 tarihli Posta Gazetesi önümdedir. Manşeti aynen şöyle “TÜRK USULÜ KAZA” Sonuç, Boink firması hatasını kabul etti, bize sattığı uçağa eski bir uçaktan çıkma yer göstergesi aygıtı takmışlar. Doğan ve diğer gayri milli medya Türk Hava Yolları aleyhinde bunca kampanya yaptırdılar ya, sonra Alman lütfansa hava yollarına  ait bir uçak deli bir pilota teslim edilmiş. O deli de uçağı yolcularıyla beraber bir dağa çarptırdı. Tek kişi bile kurtulamadı. Tamamen firma hatası olan bu olayla ilgili şu Türkçe yayın yapanlar ne dediler acaba?

Aleyhte olabilecek tek kelime etmediler. Şimdi de Yeşilköy terörüyle ilgili en olumsuz manşetleri yine bu medya yayınladı. Şimdi ben bunlardan şüphelenmeyeyim mi? Türkiye’nin kalkınmasına, hava yollarının gelişmesine bunca darbe vuran, bu adamların şöyle veya böyle bir ilgisi, bir alakası olduğu kesindir. Bu yaşadıklarımı yüzlerine söylesem, hop oturup, hop kalkarlar. Hiç yılışmasınlar, riyakarlığın ve yalancılığın hiç lüzumu yok. Teröristle aynı işleri yapıyorlar. Aynı amaca hizmet ediyorlar. Sadece kullandıkları usul ve araç farklıdır. Hatta bunlarınkisi teröristin elindeki silahtan ve bombadan daha tehlikelidir. Önümüze çıkan herif yüzünden sokak değiştirirsek hedefe varamayız. Yürüyeceğiz. Köprüler, yollar, barajlar, santraller, havaalanları yapmaya devam edeceğiz.

Unutmadan söyleyelim. Patlamanın en çok yolcu kapasiteli havaalanımıza yapılması da manidardır.

Neyse it üreyecek, kervan yürüyecek. Başka çaremiz yoktur.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek