HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 23 Haziran 2016, Perşembe 09:29:11 tarihinde eklendi. 1361 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ADALET TAKIMI ZOGO HÜSNÜ - Metin Dikener

ADALET TAKIMI  ZOGO HÜSNÜ

Resimlerin dili olsa da ‘ahh bir konuşsa’ derler. Şu köşede zaman zaman yayınlayacağım resimleri konuşturacak, o gün yaşanan o güzel anıları huzurlarınıza getireceğim. İşte yukarıdaki resim de Lüleburgaz Adalet Futbol takımını görüyorsunuz: Yıl: 1961 Yer: Alpullu Stadı.

Alpullu Şekerspor maçından evvel ayakta soldan sağa: Necmi Yılmaz - Mehmet Tezel - Ülkü Tekin – Hasan Okumuş – Erol Tufan – Metin Dikener – Antrenör, İlhan Çokgör 

Oturanlar soldan sağa: Hüsnü İkizler – Bedri DikenerHüsnü Kılıç – Necdet Çarıkçı – Tufan Çokgör . Altı çizilenleri, bu dünyadan göç edip gidenleri saygı ve rahmetle anıyorum.

Ben Adalet B Takımında futbola başladım. İlk resmi lig maçımı Kırklareli bölgesi amatör kümesinde oynadım. Peki… Oynadığı ligin en iyi ekiplerinden biri olan Adalet Takımı, nasıl oluyor da ikinci amatör kümeye düşüyor? Bu tamamen ya idarecilerin cinliği ya da bilgisizliği… Nedeni mi? Hüsnü Kılıç (Zogo), askerliğini Hayrabolu’da yapıyor. Asker futbolcular, sivil takımların resmi lig maçlarında oynayamaz. Eğer sen oynatırsan bu da kanıtlanırsa, hükmen mağlup olursun. Bunu iki defa tekrarlarsan bir alt kümeye otomatikman düşürülürsün. Adalet takımı asker olduğu halde Hüsnü Kılıç(Zogo)’ı oynatarak ve bunu iki-üç defa tekrarlayarak hükmen mağlubiyet alarak bir alt kümeye düşürüldü. Bir sene sonra Hüsnü Kılıç (Zogo) askerliğini bitirerek Adalet Takımının ikinci amatör kümede yine formasını başarılı bir şekilde giydi. Kırklareli bölgesinde ilk defa düzenlenen İkinci amatör kümede Adalet takımını namağlup şampiyon yaparak, hem idarecilerin hem de kendi hatasını telafi ederek takımını bir üst lige çıkardı. Her yiğit lakabı ile anılır. Eğer siz ona Hüsnü derseniz biraz düşünürsünüz ama Zogo Hüsnü derseniz hiç tereddüt etmeden karşınıza sevimli, güleryüzlü, dost canlısı ve Adalet Takımının klas bir futbolcusu çıkar, acaba kimdi diye zorlanmazsınız. Zogo Hüsnü Ağabeyimiz orta sahanın her yerinde oynayabilen, tekniği mükemmel olan, oyunu yönlendirebilen çok klas bir futbolcuydu. Onun yanında top oynamak benim için büyük bir şanstı. Öyle ya takımda sol açık oynuyorum, O 10 numara formasıyla bana çizgiye doğru değil içeriye doğru deparını at derdi. Onun attığı ara paslarında kaleciyle karşı karşıya kalmak topu bir plase ile gol yapmak çok kolaydı. O, iyi bir golcü ve iyi bir futbolcu olmama vesile oldu.

Yıllar sonra şu köşede yayınladığımız resimlerin dili olsa da dediğimizde canlı canlı yaşadığımız anılarda, bugün genç yaşta vefat eden Hüsnü Kılıç (Zogo) Ağabeyimizi rahmetle andık.

 

Bundan sonra yayınlayacağımız her fotoğraflarda bir futbolcu arkadaşımızı huzurlarınıza getirecek ve o eski güzel anıları da dile gelecek diyor. Bu vesile ile sevgili spor severlere ve tüm dostlara uzun ömürler diliyorum. 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek