Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 16 Haziran 2016, Perşembe 09:28:15 tarihinde eklendi. 872 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZAN’DA İFTAR - Metin Dikener

RAMAZAN’DA İFTAR

Onbir ayın Sultanı mübarek Ramazan ayı ile beraber, bir çok kurum ve kuruluşlar, bazı iş adamları iftar yemekleri düzenleyecekler. Geliri üst seviyede olanlara dahası ihtiyacı hiç olmayanlara iftar yemeği verecekler.

Bu tamam, çok güzel de fakat bu yapılanlar ramazan ayının gerçekteki anlamına uyuyor mu? İhtiyacı olanlara fakir-fukaraya yardım elimi uzatılacak? Hiç ihtiyacı olmayanlar iftar sofralarında bulunacak.

Biz de zamanında Ticaret ve Sanayi Odasında bu konunun tartışmasını epey yaptık. Başkan ve Yönetim Kurulu kendi üyelerine ve gelen misafirlere iftar yemeği veriyordu. Kimler çağrılıyordu? Üst düzeyde yöneticiler, dernekler, oda üyeleri, dostlar… Biz bu iftar yemeklerinin yanlış olduğunu Ramazan ayına uymadığını gördük. Ayrıca köşemizde dile getirdik. 

İşin aslına baktığımızda Ticaret ve Sanayi Odamızın çok değerli o üyeleri şu mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin fakir-fukaranın yüzünü güldürecek, onları memnun edecek iş adamları değil mi?  Bir de gelen üyeler ve misafirler yediklerinden içtiklerinden çok mu memnun kalıyordu. Bu yanlış düşünce ile büyük paralar ödeniyordu. Karar alındı, iftar yemekleri iptal edildi. Sonra mı? Ramzan ayına uyacak, gerekli gıda maddeleri alınarak kumanyalar yapılarak asıl olan ihtiyaç sahiplerine verildi. Zaten doğru olan, Ramazan ayına uyan, işin en doğrusu bu değil mi?

 

Bugün doğudaki Türkiye’nin muhtelif yerlerindeki terör olaylarında ölenlere üzülüyor, şehit düşenlere gözyaşı döküyoruz. Tüm bunları Ramazan ayının fazileti ile düşündüğümüzde birbirimizi ağırlayacağımız iftar yemekleri yerine ihtiyacı olan ailelere yardım elimizi uzatalım. Onların bir nebze de olsa yüzünü güldürelim. Dahası Sokullu Camii Vakfına yardım edelim. Zira burada hergün en az 1000 kişiye iftar yemeği veriliyor. Ya da bizim can ve mal güvenliğimizin teminatı olan bu vatanın temel taşı bulunan ya Polis Vakfına ya da Mehmetçik Vakfına yardım elimizi uzatalım. Bu vatan için ölen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Ramazan ayının memleketimize ve bizlere hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek