Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 26 Mayıs 2016, Perşembe 09:28:24 tarihinde eklendi. 1975 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Osmanlıcılık oynayanlar neden “Fatih”i sevmezler - Ertan Bayer

Osmanlıcılık oynayanlar neden “Fatih”i  sevmezler

Yaklaşık 15 yıldan beri Osmanlıcılık oynayarak halkımızı kandıran aslında ülkemizi başta İsrail ve ABD’nin kuklası yapan siyasi iktidar Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet’i pek örnek vermemeye çalışır. Osmanlı İmparatorluğu’nda örnek verdiği isimler Halifeliği alan Yavuz Sultan Selim ile Osmanlı’nın yıkılma döneminde ki Abdülhamit ve Sultan Vahdettin’dir. Bunun nedeni Osmanlığı İmparatorluğu’nda halifelik alındıktan sonra halkı Araplaştırmaya başlamanın tarihi Yavuz Sultan Selim zamanıdır.

Dedelerinin çalışmaları ile Halife alındıktan sonra yalnızca bir padişah dönemi yani 1520-1546 yılları arasında Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’nde ve 1546-1579 yılları arasında Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa Dönemi’nde olmak üzere yükselme dönemi 1579 yılında sona ermiştir.  Yeni Halifelik alındıktan sonra Osmanlı ilerlemeyi sadece 60 yıl sürdürebilmiştir.

Bunun nedeni de 1512 yılında iktidara gelen ve yalnızca 8 yıl padişahlık yapan Yavuz Sultan Selim’in bilimsel çalışmaları yarıda bıraktırmasıdır.  Osmanlıcılık oynayanların Osmanlı’nın son dönemindekileri örnek vermesinin nedeni ise artık tamamen Araplaşmış olmalarıdır.

Oysa Osmanlıcılık oynayanların örnek göstermek istemediği Fatih Sultan Mehmet,  29 Mayıs 1453 yılında İstanbul’u Feth etmiştir.  Osmanlıcılık oynayanlar Fetih’i çok süslerler ama Fatih’i sevdiklerinden değil, halkı Cumhuriyet’ten soğutmak istediklerindendir.

Bunlar Fatih Sultan Mehmet’in 7 dil bildiğini, İslam Dini’nin içerisine giren hurafeleri uygulamadığını, dini bunlardan temizlediğini Kur’an’ı Kerim’i Türkçe dışında 7 dile çevirip Avrupalı devlet adamlarına hediye ettiğini, bu şekilde bile İslam dinine geçenlerin sayısının epey fazla olduğunu asla söylemezler.

Çünkü bunu söyledikleri zaman “Kur’an sadece Arapça okunur” yalanını atamazlar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü neden sevmedikleri malum çünkü Atatürk halkın İslam Dini’ni ve Kur’an’ı Kerim öğrenmesini sağlamış kul ile Allah arasında taşeronluk yapıp şahsi çıkar sağlayanların işini bozmuştur.

İşte bu bilgilerle İstanbul’un Fethi’ni kutlayalım. İstanbul’u Feth etmenin ne kadar önemli olduğunu fark edelim.  İstanbul’u da yalnızca Osmanlı’da bilime değer veren Fatih Sultan Mehmet ile düşmanı İstanbul’dan kovan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün feth edebileceğini unutmayalım ve herkese anlatalım.

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek