Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 20 Mayıs 2016, Cuma 09:25:35 tarihinde eklendi. 2082 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hz. ALİNİN HAYATINDAN KESİTLER - Ahmet Bostancı

       Hz. ALİNİN HAYATINDAN KESİTLER

AYAĞINA SAPLANAN OKU NAMAZDA İKEN ALDIRDI

    

     Bir savaşta düşmanın attığı bir ok, Hz. Ali’nin mübarek ayağına saplandı. İşin erbabı oku çıkarabileceğini ancak Ali’(ra)nin çok acı duyacağını söyledi. Bunun üzerine Ali(ra):

-Ben namaza durunca oku ayağımdan çıkarın dedi. Nihayet vakit geldi ve namaza durdu. Cerrah oku Ali(ra)nin ayağından namazda iken çıkardı. Namaz bitince Hz. Ali (ra) sordu.

-Ne yaptın, oku çıkarabildin mi.? Cerrah:

-Evet Ey Ali!. Farkında bile olmadın.

Evet Allah Rasülünün damadı, Fatıma’nın eşi, Hasan ve Hüseyin’in babaları Hz. Ali (ra) böyle bir mü’min di. Namazda öyle huşu içinde olur, öylesine ahrete konsantre olurdu ki, dünyadan adeta kopardı. Hz. Ali İşte böyle namaz kılardı. (Allah ondan razı olsun)

 

DÜŞMAN YÜZÜNE TÜKÜRÜNCE….

     

         Savaşlardan birinde düşman saflarından bir yiğit atını meydana sürerek, seslendi:

-Yok mu benim karşıma çıkacak bir kahraman!?. Diyerek teke tek vuruşmak rakip istedi. Bir mü’min kılıcını çekip çıktı. Kafirin kellesini uçurmak için hamle yaptıysa da başaramadı. Kafirin kılıç darbesiyle şehid oldu. Başka bir Müslüman bahadır daha çıktı. O’da kafirle baş edemedi, şehid oldu. Kafirin nefsi öyle kabardı ki peygamber(as)e alaylı bir dille seslenerek, karşısına en çok güvendiği en güçlü bildiği birini çıkarmasını istedi. Bunun üzerine Allah Rasülü(as), Hz. Ali’ye dönerek:

-Ya Ali! Bu kafirin karşısına çıkar mısın?. Diye sordu. Ali(ra):

-Ya Rasülallah! bu din için canım feda olsun. İzin verin şu saygısız kafirin kellesini uçurayım. Diye cevap verdi. Peygamberimiz(as):

-İzin verilmiştir. Allah yardımcın olsun Ya Ali! Dedi.

Ali (ra) meydana çıktı. Kafiri önce Müslüman olmaya davet etti. Adam kabul etmedi.

Teke tek mücadele başladı. Bir hayli vuruşmadan sonra, Hz. Ali (ra) adamı sırt üstü yere düşürdü. Kılıcı boğazına dayadı. Ayağıyla göğsüne bastı. Öldürmesi an meselesi idi. Ama Müslüman öldürmek için değil, yaşatmak için vardı. Adamı tekrar İslam’a davet etti. Ayağının altında sırt üstü yatan kafir, Hz. Ali’nin yüzüne tükürdü. Bu hareketine son derece sinirlenen Ali(ra) adamı serbest bıraktı. Kafir şaşırmıştı.

-Beni neden öldürmedin Ya Ali!.  Diye sordu. Hz. Ali çok manidar bir cevap verdi. Dedi ki:

-Sen yüzüme tükürünce kızdım, nefsim imanımın önüne geçti. Seni dinim için değil, nefsim için öldürmekten Allah’tan korktum. Dedi.

Hz. Ali’nin bu cevabı karşısında adam şaştı kaldı ve herkesin huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek