Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 03 Mayıs 2016, Salı 09:26:10 tarihinde eklendi. 791 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YİNE ERMENİ MESELESİ -

YİNE ERMENİ MESELESİ

Bu Ermeni meselesi suratımıza konan sinek gibi bizi rahatsız edip duruyor. Her sene ısıtıp ısıtıp 24 Nisanlarda gündeme getiriyorlar. Bu güne kadar pek ciddiye almamıştık ama emperyalistlerin elinde durmadan şişen bir mesele oldu gitti.

Öyleyse ciddiye alalım zira biz sustukça onlar şımarıyorlar. Mikropta küçük ama bütün hastalıkların sebebidir.

Önce şunu bütün milletimizin bilmesi lazımdır. Ermeniler, bizden 520 bin kişi öldürdüler. Biz ise onlardan 300 bin kişi kadar öldürdük. Önce onlar ellerine silah alıp öldürmeye başladılar. Biz ülkemizi ve milletimizi savunmak mecburiyetinde kaldık. Onların niyetleri bizim vatanımız üzerinde bir devlet kurmak idi. Çıkış açıları buydu. Hudutları üç denize, yani Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizi ve kıyıları olan büyük bir devlet kurmak istiyorlardı. Rus, İngiliz ve Fransızlar da Ermenilere böyle bir söz vermişlerdi. İşte Ermeniler bu hülyalara kapılarak isyan ettiler.

 Devlet kurmak istedikleri yerlerde hiçbir yerleşim yerinde çoğunluğu teşkil etmiyorlardı. Öldürerek, yıldırarak, korkutarak, kaçırarak, göç ettirerek, oraları Müslümanlardan temizlemeye çalıştılar. Van, Bitlis gibi birçok ilimizi kasaba, köylerimizi yaktılar, yıktılar, katliamlar yaptılar. Kadınların, kızların namusunu kirlettiler. İnsanlarımızı camilere doldurup topluca yaktılar. Bunlara karşı koyacak eli silah tutan kimse yoktu. Yetişkin erkeklerin hepsi de cephelerde vatan müdafaasındaydılar.  Ermeni komitacıları alçaklıklarını gayet rahat icra edebiliyorlardı. Büyük din alimlerinden Abdül hakimi Arvasi diyor ki, kendisi Vanlıdır. “Duyduk ki Ermeniler kasabamıza yaklaşmışlar. Çoluk çocuk yollara döküldük. Dağlar aştık. Haber aldık ki köylerimizde ve kasabalarımızda hiç ev cami bırakmamışlar, hepsini yakmışlar. Onun için geriye dönemezdik. Bin bir meşakkatlerle İstanbul’a geldiğimizde bizim aileden 150 kişi yola çıkmıştık, 20 kişi kaldık.” Abdül hakim Arvasi hazretleri 150 kişiden 20 kişi kaldık, diyor. Gerisi yollarda telef olup gitmişler. Ya diğer Müslümanlar? Onlarda aynen öyle oldular ve de bu dağlarda, yollarda telef olanların da yukarıdaki 300 bin kişiye dahil olduklarını sanmıyorum.

Gördüğünüz gibi bizden ölenler daha çok. Ermeniler hem haksızlar, hem de arsızlar. Onlar öldürerek, yakıp yıkacaklar ama biz onlara ses çıkartmayacağız. Onlarınkisi candır, bizimkisi patlıcandır. Ha şunu da söyleyeyim. Ermenileri biz öldürmedik. Keşke öldürseydik ama öldürmedik. Sadece onlar bu kadar şımarınca “Zararlarından halas olmak, vatanımızı ve milletimizi korumak için” onları yine kendi vatanımızın başka yerlerine tehcir yani zoraki hicrete tabi tuttuk. Onlardan ölenleri ise kürt aşiretlerinden, anası, babası öldürülen, karısı, kızı tecavüze uğrayanlardan müteşekkil silahlılar öldürdüler. Kim olsa aynısını yapardı. “Sen benim anamı, babamı öldüreceksin, bende sana aferin diyeceğim, öyle mi?” Hırant Dink Diyarbakır’da PKK’lılara öyle demişti. “Bu batılılar bizi kandırdılar, belamızı bulduk. Sizde aynı akıbete uğrayacaksınız…” demişti.

Sanki bu yüzden öldürüldü  gibi geliyor bana. Birileri “Sana ne uyarma aptalları” demek istedi gibi.

 

Saygılarımla 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek