33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 28 Nisan 2016, Perşembe 09:44:20 tarihinde eklendi. 1105 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

23 Nisan’dan 1 Mayıs’a mücadele - Ertan Bayer

23 Nisan’dan 1 Mayıs’a mücadele

23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin kendimiz tarafından belirleneceği dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir.  Yani geleceğimizi kendimizin belirleyeceğini ilan etmedir. Bu nedenle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin temsilcisi olan çocuklar için ÇOCUK BAYRAMI olarak da ilan edildi.

Milletin kendi geleceğini belirleyecek olan Türkiye Büyük Milletvekili  Meclisi (TBMM)’nin kuruluş tarihidir.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cuma namazından sonra dualarla açılmıştır. Saraylarını papazlara açtırıp, laikliği Anayasa’da kaldırmak isteyenlerin asıl niyetlerini anlamanız için en büyük delildir.

23 Nisan 1920’den sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada sosyolojik  ve toplumsal olaylara bakış açısı da insancıl biçimde olmuştur.  Türk Kadını Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçme hakkına sahip olurken Türkiye İşçi Sınıfı’nda Atatürk sayesinde en iyi günlerini yaşamıştır. Bunun yanında Türkiye İşçi Sınıfı 1 Mayıs’ı da en iyi şekilde kutlayıp önemini anlatarak Dünya İşçi Sınıfı’na örnek olmuştur.

 

Türkiye’de İşçi Sınıfı, Deniz Gezmişleri’n asılma tarihi olan 6 Mayıs 1972 yılından hızlı hak kayıpları yaşamıştır. 12 Eylül 1980 yılında ki Amerikan asıllı ihtilalin ardından bu hak kayıpları iyice yükselmiş günümüzde zirve yapmıştır.

Bugün alınteri harcamadan zengin olanlar her zaman işçi sınıfı mücadelesine engel koymaya kalkmışlar halen engel olmaya devam etmektir. 8 Saat İş, 8 Saat uyku 8 Saat Canımız Ne İsterse talebinden başka bir talebi olmayan işçi sınıfı emperyalizme hizmet eden patronlar ve devlet yöneticileri tarafından dinsizlikle ve terörist olmakla suçlanmışlardır.

İşçi sınıfı mücadelesi ülkemizde bu şekilde devam ederken Lüleburgaz’da ise sürekli hareket halinde olmuştur. Son 30 yıl içinde Lüleburgaz ve çevresinde sürekli artan fabrikalar işçi sınıfı mücadelesini de canlı tutmuştur.

Bu yıl Lüleburgaz 1 Mayıs Platformu karar alarak 1 Mayıs’ı Lüleburgaz’da kutlamak için harekete geçti. Demokratik talepleri haykırmak için Laikliğe sahip çıkmak için ve yaşanabilecek bir ücret almak için kısaca insanlığı ve doğayı savunmak için Pazar günü saat 14.00’de Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde toplanarak işçi sınıfı mücadelesine sahip çıkmak gerekir.

 

Kalın sağlıcakla….  

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek