Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 05 Nisan 2016, Salı 09:29:26 tarihinde eklendi. 694 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP ŞİMDİ ATATÜRK’ÜN DEĞİL, DERSİMLİ KEMAL’İN PARTİSİDİR. -

CHP ŞİMDİ ATATÜRK’ÜN DEĞİL, DERSİMLİ KEMAL’İN PARTİSİDİR.

CHP Lüleburgaz örgütü bir dergi vari bülten çıkartmış. Bu bültende Atatürk’ün Çatalca civarında bir köylüyle karşılaşmasını da anlatıyor. Bu hadiseyi muhtelif kaynaklardan birkaç defa okumuştum.  Şu “Anti Tayyip” gözcü gazetesi bile bu olayı geçmişte üç defa yayınladı. CHP Lüleburgaz teşkilat dergisindeki en önemli eksiği tamamlamak mecburiyetindeyim. Aynen yazıldığı gibi köylüyü öküz ve eşekle çift sürerken görüyor. Öküzün bir eşinin vergiciler tarafından haciz edildiğini öğreniyor. “Niye şikayet etmedin? Gaziye neden yazmadın?” diye sorduğunda “O içki sofralarında kafa çekmekten etrafı görecek halimi mi var…” diyor. Eksik tarafları yazıyorum. Köylü Yeşilköy’de ki Cumhurbaşkanlığı köşküne getirilip de Başbakan İsmet İnönü ve diğer bakanların karşısına çıkarıldığında Atatürk ısrarla o içki masası olayını da söylettiriyor. Ve ayağa kalkıp karşısındakileri iyi bir şekilde azarlıyor, diyor ki “Bu beyler çiftçinin üretim aracı öküzünü dahi haciz ediyorlar. Köylüm tarlasını nasıl sürecek, tohumunu nasıl ekecek asla düşünmüyorlar. (Burası çok mühimdir.) Bunlar Avrupa’nın muhtelif devletlerinden kanunlar getirip Türk Milletine dayatıyorlar. Uyar mı, uymaz mı hiç düşünmüyorlar... Ben içmeyeyim de ne yapayım? Teselliyi içkide arıyorum…” diye uzun bir azarlamalı nutuk çekiyor. Ya beyler, demek ki bu ülkenin insanlarına zorla giydirilen o batı kanunlarından Atatürk’te şikayetçiymiş. Bence en önemli kısmı burasıdır.

Sonra ne olmuş? Çiftçinin öküzünün haciz edilmesi yasaklanmış. Bu kadar. Ya Atatürk köşkten kaçarcasına çıkıp da o köylüye rastlamasaydı? Peki daha önce kaç öküz, kaç beygir haciz edildi acaba?

Sonra ne oldu? Atatürk öldü gitti, yerine İsmet Paşa geldi. Köylünün yine anası bellendi. Ürettiği buğdaya, arpaya el konuldu, depolarda çürütüldü. Demokrat parti1950’de iktidar olduğunda Türkiye’de sadece iki bin (2.000)traktör vardı. Menderes devrildiğinde ise yani 1960’da ise bu rakam kırk bin (40.000) olmuştu. Nasıl? CHP ne kadar çiftçinin yanındaymış? Şimdi bizim  Trakyalılar “CHP’yi hala Atatürk’ün partisi” sanıyorlar. Yahu Atatürk’ü koruma kanunu ne için çıkartıldı? Ne zaman çıktı? Kimler çıkarttı? Bunu anlasanız zaten yetecektir. O zaman ben anlatayım, Atatürk’ü koruma kanunu 1950’den sonra Demokrat parti iktidarı tarafından çıkartıldı. Neden böyle bir kanuna lüzum görüldü? Çünkü CHP Atatürk’ü tamamen silmiş paralardan, pullardan resimlerini kaldırmış, yerine İsmet Paşa’nın resimlerini koymuştu. Dahası bir çok yerlerdeki heykellerini dahi kaldırmış yine yerine İsmet İnönü’nün heykellerini dikmişti.(Babaeski girişinde halen bir İnönü heykeli vardır. Babaeski’ye ne hizmeti olduysa)

İşte demokrat partiler, “İyice unutulup gitmesin” diye Atatürk’ün yeniden paraların ve pulların üzerine resimlerini koydular, hem de “Atatürk’ü koruma kanunu” diye bir yasa çıkartarak CHP’ye karşı Atatürk’ü koruma altına aldılar. Şimdiyse taburdan korkmasalar eminim resimlerini bile indireceklerdir. Artık CHP Dersim’li Kemal’in partisidir. Anladınız mı?

 

Saygılarımla 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek