33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 15 Mart 2016, Salı 09:23:59 tarihinde eklendi. 632 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RUSYA VE PUTİN SAVAŞA HAZIR, YA TÜRKİYE VE ERDOĞAN HAZIR MI? -

RUSYA VE PUTİN SAVAŞA HAZIR, YA TÜRKİYE VE ERDOĞAN HAZIR MI?

Rusya kuzeyimizdeki büyük tehlike. Asırlardır en büyük hedefi sıcak denizlere ulaşabilmektir. Çar Deli Petro’nun büyük aşkı, Akdeniz’e kavuşabilmekti. 1876-77 Osmanlı Rus savaşında ramak kalmışlardı. Avrupalılar kendileriyle ilgili tehlikeyi gördüler ve mani oldular. 1914- 18 Birinci Cihan savaşında yine Ruslar bu hedefe yaklaştılar, hatta İstanbul’u işgal için kırım yarım adasında topladıkları üç yüz binden fazla askerle başarıları tam gibi gözüküyordu. Bu defa da Lenin ve Bolşevikler imdadımıza yetiştiler. Rusya’yı içerden çökerttiler, çar ve ailesini topyekün kurşuna dizdiler. Vatanperver subayları ise ya kaçtılar ya da yine kurşuna dizildiler. Böylece Rusların Akdeniz hayali bir defa daha önlenmiş oldu. Peki vazgeçtiler mi? Asla. Stalin, yine bizden resmen bazı doğu illerimizi ve boğazların idaresini istedi. Donanmasını da İstanbul açıklarına gönderdi. İşte biz bu tehdit üzerine ABD ve NATO’ya müracaat ederek korunma istedik. ABD’nin dünyanın en büyük savaş gemisi Missuri İstanbul’a geldi. Rus donanması da kaçıp Sivastapol körfezine saklandı. Peki şimdi ne durumdalar? Görülüyor ki yine Rusya bu hedeften asla vazgeçmemiş.

İkinci Deli Petro denilen şimdi ki Putin’de aynen Çarlar gibi, Stalin gibi Akdeniz’e ulaşma hayaliyle yanıp tutuşuyor.

Putin iktidara geldiğinde ilk iş olarak pörselenmiş olan Rusya’yı toparlamak oldu. Kargaşa yıllarında Rusya’nın en verimli devlet mallarını uyanık Yahudilerden geri aldı. Kendisine karşı çıkacak medyayı susturdu. İş adamlarını ayıkladı. Velhasıl politikalarına karşı çıkma ihtimali olan medya, iş adamı, parti kim varsa bütün çatlak sesleri hizaya getirdi. Malumunuz kendisi istihbaratçıdır, bu işleri iyi bilir.

Sonra ne yaptı? Gürcistan’a savaş açıp önemli toprak parçalarını bu devletten kopardı, başka? Kırım’ı ve Ukrayna’nın doğu bölgesini işgal ve ilhak etti… Daha? Suriye’ye asker ve uçaklarını, gemilerini gönderdi, oralardaki din kardeşlerimizi durmadan bombalıyor. Peki duracak mı? Hayır asla durmayacaktır. Batısındaki Letonya, Litvanya, Estonya, doğusundaki Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Can Azerbaycan’da hedeftedirler. Başka en önemlisi de Anadolu’muz hedeftir. Unutmayalım, birkaç defa Karadeniz illerimizi, Erzincan’a kadar doğumuzu işgal etmişti. Ermeni istekleri aslında Rus istekleridir. Şu anda da PKK’ya, PYD’ye her türlü yardımı yapıyorsa bu Anadolu üzerindeki planlarını gösterir. Tarih bize gösteriyor ki bu işler hep böyle başlar.

Peki biz ne yapacağız? “Putin hazır ya Erdoğan hazır mı?” demiştim. Putin bu işleri yaparken ayağına dolaşan tek engel olmuyor ama Erdoğan herhangi bir adım atmaya görsün içimizden bir sürü hain itiraz ediyor, kafa karıştırıyor.

Benim gördüklerim eğer doğruysa ki şüphe yok, o zaman Putin’in Rusya’da yaptığını Erdoğan’da Türkiye’de yapmalıdır. Herhangi bir savaş halinde içeride ayak bağı olanları önceden etkisiz hale getirmek en önemlisi, stratejik hamledir. Bence savaş çoktan başladı. Sadece gafiller görmüyor. Senin barışsever olman meseleyi çözmüyor, meseleyi savaşa hazır olman çözer.

Saygılarımla

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek