HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 29 Aralık 2015, Salı 09:29:25 tarihinde eklendi. 522 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖZLEDİĞİMİZ BİLİM ADAMI AZİZ SANCAR -

ÖZLEDİĞİMİZ BİLİM ADAMI AZİZ SANCAR

Son bir asırdır bizde “İlim ve bilim adamı” diye öne çıkartılanlar ne hikmetse bu millete ve milletin değerlerine hep ters düşenlerden oluyordu. Bu durum, Emperyalist ajanların ülkemize ve milletimize kurduğu bir tuzağın sonucuydu. Japonya’yla aynı zamanlarda kalkınma planları yaptık. Onlar, kendi öz kültürlerine bağlı vatanperver ilim ve bilim insanları yetiştirdiler, müthiş bir şekilde kalkındılar. Biz ise Paris’e, Londra’ya talebeler gönderdik, daha çokta edebiyatçı falan yetiştirdik, oralarda okuyup da gelenlerin ilk işi, kendi anasını, babasını ve kendi milletini beğenmemek oldu. Bizim zaten böğrümüze gelip oturanlarda hep öyle oldukları için, işleri bu milleti nasıl değiştiririz, nasıl Avrupalı yaparız derdiyle uğraştılar. Halbuki nasıl bir Alman, Almansa, Fransız, Fransız, İngiliz de İngiliz ise, bu ülke de Türkiye’dir ve inançlarıyla, öz kültürüyle öylede kalmalıdır. Bir millet ancak kendi kökleri ve temelleri üzerinde yükselebilir. Mesela bir Yahudi’yi düşünelim.

Yahudi çocuğu önce Tevrat’ı öğrenir. İlk dersi Hahamdan alır. İlk işi havraya gitmek olur. Önce Yahudilik öğretilir. İyi bir Yahudi olması sağlanır. Eğer iyi bir Yahudi değilse, onun sanatı, bilgisi, ilim adamlığı hiç önemli değildir. Eğer bilgisini, zenginliğini, marifetlerini İsrail oğullarının faydasına kullanacaksa o zaman o şahıs değerli ve iyi bir vatandaştır.

Onun için Yahudi çocuğunu öğleye kadar hahamlar okutur, öğleden sonra ancak diğer öğretmenlere teslim edilir. Bizde ise Yahudi’yle araları çok iyi olanlar, yani masonlar, rotaryan veya lionslar okullarımızda din dersi verilmesine hep karşı çıkarlar, acaba nedendir?

“Yahu baksanıza sizin ağalarınız nasıl yapıyorlar?” Aziz Sancar bu ezberleri bozdu. Nasıl oldu da ona Nobel ödülü verdiler, anlayamadım. Daha önce romancı Orhan Pamuğa vermişlerdi. Onun hareketlerini biliyoruz. Her platformda işi gücü bu ülkeye ve bu millete çatmak idi. Sancar bey efendi ise bu milletin mensubudur. Uzun zamandır yurt dışında olmasına rağmen kısmen lisanı bozulmuş ama milletine ve memleketine olan sevgisi hiç eksilmemiş. Tam aksine daha da artmış. “Kansere çare bulunacak mıdır?” diye soranlara “Sigarayı bırakın kanserin yüzde ellisi yok olur?” diyor. Bence bu sözler bile milletini sevgisinin bir ifadesidir. Hadisi şerif “Hubbül vatan, minel iman” “vatan sevgisi imandandır. İmanı ve inancı olmayanın vatan sevgisi de olmaz. İstisnalar kaideyi bozmaz. Eğer bu ülkeyi kalkındırmak istiyorsak, imanı olan, vatanseverler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Yoksa diploması çok, lafı çok ama şu dünyada hiçbir eseri yok, şımarık, kendini beğenmiş, cahil “İlerici, çağdaş, aydın müsveddelerinden bu millete de bu vatana da asla fayda gelmez. Tam tersine çok zararları dokunur.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek