HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 17 Kasım 2015, Salı 09:19:46 tarihinde eklendi. 509 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU CHP’DEN ARTIK ATATÜRK’E ZARAR GELMEZ -

BU CHP’DEN ARTIK ATATÜRK’E ZARAR GELMEZ

Başlığı görenler “Şimdi bu da ne demek?” diye düşünmüş olabilir. Anlatayım. Anayasamızda “Atatürk’ü Koruma Kanunu” diye bir madde vardır. Aklımda kaldığına göre galiba “5816.” Madde olacak. Bu kanun 1951’de çıkmıştır. Demokratik Parti bu kanunu sırf Atatürk’ü CHP’lilerden kurtarmak için çıkartmıştır. Yanlış okumadınız. İsterseniz tekrar okuyun. Yani Demokrat Parti iktidarı Atatürk’ün şahsiyeti için kanun çıkartmıştır.

Beni okuyan CHP’liler eminim yine çok kızacaklardır ama ne yapalım, hakikat böyledir. Kızacaklar diye yazmayalım mı şimdi yani? Peki, sahiden böyle bir kanuna ihtiyaç var mıydı? Orasını bilemem ama bildiğim kadarıyla CHP ve o günkü lideri İsmet İnönü Atatürk’ün ismini ve cismini her taraftan silmiş, paraların pulların üzerinden kaldırıp kendi resimlerini koydurtmuş idi. Hatta birçok yerlerden heykellerini de kaldırıp kendi heykellerini diktirmişti. İsterseniz Babaeski’ye gittiğinizde bakın, meydanda İsmet İnönü’nün heykelini görürsünüz. Peki İsmet İnönü Babaeski’ye ne yapmış ki o meydana heykeli dikilmiş? Babaeski’yi o mu kurtarmış? Alakası yok. İsmet Paşa “Milli Şef” unvanıyla, o günlerde Atatürk’ün yerine geçmeye çalışmış. Aslında muvaffakta olmuştu ama ah şu Türk halkı. İsmet Paşa ve partisini iktidardan düşürdü. 1950 seçimlerinde Demokrat Partiyi iktidar yaptı, İsmet Paşa’nın da karizması da, planları da, şöhreti de yerle bir oldu. Gerçi İsmet Paşa bunun intikamını Demokratik Partililer’den 1960’ta çok feci aldı ama ne yapsa da yeniden Atatürk’ün yerine geçme hayaline kavuşamadı.

Ogünlerden kalma bende enteresan bir bilgi daha vardır. O da şudur. 1951’de Atatürk’ü Koruma Kanunu mecliste görüşülürken Hüseyin Nihal Adsız, Menderes’e bir mektup göndererek “Böyle bir kanunu çıkartmayın. Siz CHP ve İnönü’yü tanımıyorsunuz. Onlar sizin çıkarttığınız bu kanunla sizi asarlar” demişti. Aynen de öyle oldu. Dün Atatürk’ü silip unutturanlar bugün riyakarlıkta, sahtekarlıkta ve istismarda sınır tanımayıp Atatürkçü nutuklar atıyorlar.

ATATÜRK’ÜN EMİRLERİNİ İLK ÇİĞNEYEN KİM? Atatürk’ün ilk çiğnenen yasağı “Mason localarının yeniden açılması yasağıdır.” Atatürk sağlığında Mason localarını kapattırmıştır. Öldüğünde yerine geçen İsmet İnönü, yeniden açılmasına müsaade etti. Ne oldu ya? Eğer Atatürk ilkeleri çok kıymetli ise, bu da bir ilke değil mi?  Atatürk masonluğa “Yahudi tarikatı” derdi. Bunlara yeniden çalışma izni veren İsmet Paşa Atatürk’ün ilkelerini çiğneyen ilk kişidir, vesselam. Benim karşıma çıkıp da hiçbir CHP’li “Atatürkçülük” nutukları atmasın. Sonra rezil ederim ha ona göre. Çünkü ilk çiğneyen yol açmış olur. Sen ilkini çiğnedinse başkalarına “neden çiğnedin” demeye hakkın yoktur. En büyük suçlu ilk çiğneyendir. Bence, “CHP namusunu temizlemesi” lazım. Ne yapacak? Bir grup kararı alacak, “Masonluğun yeniden yasaklanması için önerge verecek” Ha mecliste yeterli sayısı yokmuş. Kanun çıkaramazmış. Varsın çıkmasa çıkmasın, ama Atatürk’ün yıktıkları bu ilkesine karşı vazifelerini yapmış olsunlar. Bunu çiğneyen CHP ise tamir etmekte onlara düşer. Hani Türkçemizde bir atasözümüz vardır “Ölüyü öldürene sürütürler” denir. O yüzden.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek