Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 01 Ekim 2015, Perşembe 09:13:18 tarihinde eklendi. 635 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yaşa takılanlar, işçiler ve emekliler CHP’ye oy vermeli - Ertan Bayer

Yaşa takılanlar, işçiler ve emekliler CHP’ye oy vermeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı seçim kampanyalarında iktidara geldiklerinde Yaşa Takılıp Emekli Olamayanlar için yaşı beklemeden emeklilik sağlayacağını, en düşük emekli maaşını bin 500 TL yapacağını ve asgari ücreti net bin 500 TL yapacağını söylemişti.

CHP iktidara gelemedi ve 13 yıldan beri tek başına iktidar gelen parti de tek başına iktidara gelemedi. Birileri kendini korumak için 1 Kasım’da yeniden seçim kararı verdi.

CHP iktidara gelemese de 7 Haziran seçimlerinden önce söylediği vaatlerini unutmadı. Muhalefet Partisi olmasına rağmen vaatlerinin gerçekleştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Ancak bu kanun teklifinin gerçekleştirilmesi için AKP ve MHP’den her hangi bir adım atılmadı.

Şimdi 1 Kasım’da seçim var. AKP 13 yıldan beri iktidarda, yaptıkları ortada. Oysa CHP iktidara geldiğinde birinci ay olacakları söyleyelim. Birincisi 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan, prim gün sayısı ve sigortalılık süresi dolan kişiler yaşı beklemeden emekli maaşı almaya başlayacak. Bu şartları doldurmuş emekli olmayı bekleyen 800 bin kişi var. Aileleri ile birlikte en az 1 milyon 600 bin kişi var. İkicisi en düşük emekli maaşı bin 500 TL olacak. Biliyorsunuz AKP zamanında emekli maaşı bağlanma kat sayısı düşürüldü. Emekli maaşları 500 TL olarak bağlanmaya başladı. 500 TL ile geçinmek ne mümkün. Bu nedenle sıkıntı çeken emekliler için de 1 Kasım büyük bir fırsat. Üçüncüsü ise asgari ücretin net bin 500 TL olması. Şu an 1001 TL olan asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlar 1001 dereden su getirerek geçinmeye çalışıyor. Asgari ücretin net bin 500 TL olması demek en azından kirada olanların ev kiraları kadar ek bütçe çıkması demek.

İşte bu nedenlerden dolayı kimse oy vermese asgari ücretliler, emekliler ve yaşı bekleyen emekli adaylarının CHP’ye oy vermesi gerek. Aksi halde seçimlerden sonra ne yakınmak fayda sağlar, ne ağlamak.

 

Kalın sağlıcakla…..

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek