Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 16 Eylül 2015, Çarşamba 09:25:54 tarihinde eklendi. 5246 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OKULA HAZIRLANMA ZAMANIDIR -

OKULA HAZIRLANMA ZAMANIDIR

 Okulların açılması Kurban Bayramı nedeniyle bir süre ertelenmiş olsa da, birçok özel okul bu haftadan itibaren açılmaya başlıyor. Öğrenciler okula başlamaya hazır mıdır? Okula başlamaya hazır olmak sadece çocuk için geçerli değil. Okullar ve aileler de okula başlamak için hazırlık yapmak zorunda. Okulların hazırlık yaptıklarını düşünerek, sadece küçük bir hatırlatma yapalım. Okul yalnız gelişimini normal tamamlayan, sorunu olmayan çocuklar için değildir. Okul her çocuğa özelliklerine göre eğitim vermekle yükümlüdür. Bu nedenle okulların diğer çocukları da en iyi eğitecek şekilde hazır olmaları gerekir.

                        Özellikle ilk kez okula gidecek olanlardan bahsetmek gerekir. Bu yıl okula yeni başlayacaklar için bir alıştırma dönemi olmayacak. Okullar açıldığında, bazı çocuklar okula gitmek istemeyebilir. Anneleri de çocukları ile okulda kalsın isteyerek, ağlayabilirler.  Ancak, ilk günler doğal olabilen bu sorun sonraki hafta da devam ediyorsa “okul korkusu” ile karşı karşıya olabiliriz. O zaman, alışır diye bekleyerek vakit kaybetmeden, aileler, okul ve ruh sağlığı uzmanları işbirliği yaparak bu sorunun altından kalkabilirler. Ana-babaların tutumları çok önemlidir. Çünkü bazı annelerin çocuğunun henüz çok küçük olduğunu ve onsuz yapamayacağına ilişkin endişeleri çocuklar tarafından hissedilir. Bu onların okula gitmemesi için önemli nedenlerdendir. Hemen bu endişeli annelerin, hem de çocukların okula hazırlanmaları gerekiyor.

                        Özellikle ilkokula yeni başlayan çocuklarda en büyük sorun yerlerinde oturmamaları ve öğretmenin komutlarına uymamalarıdır. Diğer çocukların da dikkatini dağıttıkları için öğretmenler tarafından uyarılırlar. Bazı çocuklar ilk bir ay içinde bazı çocuklar için bu duruma uyum sağlar ve sorun kalmaz. Ama bazı çocuklar için bu durum devam eder.

                        Özellikle çocuk takvim yaşı tutmasına rağmen, ruhsal ve nörolojik olarak okula başlamaya hazır olmayabilir. Doğru olan bu değerlendirmenin okula başlamadan yapılmasıdır. Ancak yapılmadan başlamış ve sorun çıkıyorsa ders, kuralları ve ruhsal açıdan büyümesi için çocuğun okul rehberliği, gerekiyorsa uzman tarafından desteklenmesi uygun olur.

                        Her bakımdan okula hazır olmasına rağmen ev içinde hiç kural konulmamış, paylaşmayı bilmeyen çocuğun, her dediği yapılan bir okula uyum sağlamakta zorluğu olabilir. O zaman yapılması gereken öğretmen ve ailenin işbirliği ile çocuğun yeni duruma alıştırılmasıdır. Aynı zamanda ailenin de yardım alarak çocukla ilişkisinde sınır koymayı öğrenmesi gerekir.

                                                                                           

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek