Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 03 Eylül 2015, Perşembe 09:22:28 tarihinde eklendi. 491 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

1 Kasım’da sandıkların daha iyi korunması lazım - Ertan Bayer

1 Kasım’da sandıkların daha iyi korunması lazım

İnternet fenomeni Fuat Avni, geçtiğimiz hafta, muhalif basına operasyon yapılacağını ardından da sosyal medyada muhalif seslerin kesileceğini yazmıştı. Önceki gün, iktidarda olanların 11 yıl koalisyon yaptığı daha, sonra ise paralel olarak karşısına aldığı medya organlarına ve şirketlerine operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonun apaçık 1 Kasım seçimleri öncesinde hükümet muhalifi olan medyanın sesini kesmek için olduğu belli oldu. Önümüzdeki günlerde başka operasyonlar da gelebilir. Peki iktidarın söylediği gibi “Oldukça demokratik bir ülke” de yaşıyorsak; Muhalif basına operasyon yapılması demokrasinin neresinde ? Kaldı ki hiçbirinin evinde ayakkabı kutuları ile para bile yakalanmadı.

Lüleburgaz’da, Türkiye’de ve dünyada önceki gün  1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı.  Hadi mevcut iktidar kendisinden olmayan herkesi terörist ilan ediyor ama iktidar partisinden olmayan  ama,  barış isteyenleri de terörist olarak niteleyenlere ne demeli ?

 Lüleburgaz’da ki 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamalarında güvenlik güçleri tarafından 3 kez “Bu şekilde toplanmasınız yürüyüş yasasına aykırı dağılmanız gerekiyor” şeklinde anons yapıldı. Oysa yıllardan beri Lüleburgaz’da yapılan bu tip etkinlikler de hiçbir olay çıkmaz, etkinliği düzenleyerek bir olay çıkacak diye güvenlik güçlerinden daha dikkatli. Herhalde artık demokratik bir şekilde de olsa BARIŞ istemek yasak. Birilerinin işine gelmiyor herhalde.

Tüm bunları belirttikten sonra konumuza gelelim. “Milletin iradesi” diyenler ne yazık ki milletin iradesine saygı göstermedi.  Çünkü 7 Haziran’da yapılan seçimler milletin iradesiydi. Ancak birilerinin işine gelmedi.  Yine AKP-CHP koalisyonu nu istemeyenler, CHP’ye de hükümeti kurma görevini vermedi.  Burada da hak ihlali oldu.

Milletin iradesi diyenler, ne milletin iradesi olan 7 Haziran seçimlerine  saygı gösterdi, ne de Anayasa’ya saygı gösterdi.  Daha önceki yazılarımın birinde  “Bunlar seçimi kaybederlerse seçimleri saymazlar” demiştim. Hemen hemen dediğim gibi oldu. 7 Haziran seçimlerinden kendi istedikleri sonuç çıkmadığı için bu seçimleri kabul etmediler ve halka zorla 1 Kasım seçimlerini dayattılar.

Şimdi ne olacak ?  

7 Haziran seçimlerinde  hep birlikte sandıkları koruyan MHP, CHP, HDP ve diğer partiler yine birbirleri ile dayanışma içinde olmalılar, milletin iradesini çalanlara karşı, milletin iradesini saymayanlara karşı yeni bir zafer kazanmalılar.  Bunun içinde sandıklara daha fazla sahip çıkmalılar.  1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek