33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 31 Temmuz 2015, Cuma 09:29:14 tarihinde eklendi. 536 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BUGÜN DE KOALİSYON KONUŞALIM “CHP AK PARTİ OLSUN MU? OLMASIN MI?” -

BUGÜN DE KOALİSYON KONUŞALIM “CHP AK PARTİ OLSUN MU? OLMASIN MI?”

Bahçeli uyanık “ MHP, CHP” koalisyonunu da baştan reddetti. Adamın tecrübesi var. Geçmişte bunlarla bir koalisyon yaptı boyunun ölçüsünü de aldı.

Barajın altında kaldı. Hatta “ Genel başkanlığı bırakacağım” dedi. Sonrada tükürüğünü yalamıştı. O sözünden dönme işini kolay mı oldu sanıyorsunuz siz?

Adam o tongaya bir daha düşer mi hiç? Eğer MHP “CHP  ile olmaz” diyorsa geride tek seçenek kalıyor, “ CHP ve Ak parti koalisyonu.

Eğer bu ülkeye bir hükümet lazımsa, başka da seçenek yoktur. Mecbur olacak. Olacakta nasıl olacak? Anlayışlar, programlar ve taban birbirine çok zıt.

Aydınlık gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar yazmıştı, “ İngiliz elçisi de öyle istiyormuş.” Bizatihi elçi hazretleri! Gelip Kılıçdaroğlu’na söylemiş. “ CHP mutlaka hükümette olmalıdır” demiş.

Bu istek sadece İngiltere’nin isteği değildir. Almanya da, Fransa da, Amerika da, en önemlisiyse İsrail’ de böyle istiyor.

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin tek başına iktidar olmasını kaybettiğini görüpte bayram yapan, zil çalıp oynayan bütün iç ve dış çevreler, mutlaka CHP’nin bu koalisyonda hükümet olmasını istiyor.

Neden mi? Bunu anlamayacak ne var? Kılıçdaroğlu “Köprü olmasın, Havaalanı olmasın, santral, baraj olmasın, yol, füze olmasın” diye bağırıp durmaz mıydı?

Eh, işte bunları, İngiliz’i, Alman’ı, İsraillli’si de istemiyor da ondan. Hele bir bürokrat var. Milli istihbarat genel sekreterimiz. Bunu bu iktidar İsrail’ e danışmadan atamıştı ya, o günden beridir İsrail kızıp duruyor ya, işte CHP onu da istemiyor. “ İstifa etsin” deyip duruyorlar. Hele Ortadoğu da bir iktidar var. Emperyalistlerin gizli gülü  Kılıçdaroğlu’ nun da can arkadaşı. Onu korumakta yine vazifeleridir. Velhasıl CHP’ nin koalisyonda olması için çok sebep vardır. Tamam da bu nasıl olacak? Mesela Ak parti “ Hadi şu köprüyü biraz daraltalım 4 yerine 3 şerit yapalım” dese bir şeridini CHP’ ye taviz olarak feda etse kabul ederler mi? Ya da “ Dünyanın en büyük Havaalanını biraz küçültelim, orta büyüklükte olsun” deseler, buna CHP razı olur mu? Bilmiyorum, pazarlıklarda neler konuşuluyor. CHP bunlardan ne kadar taviz verecek? CHP bir de “ asgari ücret, emekli maaşı ve  petrol fiyatları” deyip duruyordu. İyi de arada birde Kemal Derviş’ le görüşüp duruyorlar ya. Eğer CHP iktidar olsaydı, ekonomiden sorumlu Devlet bakanı o olacaktı ya. Peki o zaman nasıl olacaktı? Geçmişte “Emeklilerin maaşını kısan asgari ücreti düşüren çiftçi desteklerini kısıtlayan” O değil miydi? Velhasıl işimiz çok zor. Ülkemizin istikrarı bozulmasaydı iyiydi. Şimdi böyle nasıl etsek, ne yapsak diye düşünüp duruyoruz.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek