Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 24 Temmuz 2015, Cuma 09:28:59 tarihinde eklendi. 501 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BU ÜLKEDE YAŞAYIPTA YUNANİSTAN' IN DURUMUNA ÖZENENLER -

BU ÜLKEDE YAŞAYIPTA YUNANİSTAN' IN DURUMUNA ÖZENENLER

    Var mı öyle birileri? Hem de nasıl var. Türkiye' nin de Yunanistan gibi olmasını isteyenler. Yunanistan'a bakıp bakıp ağızları sulananlar. " Ah keşke Türkiye' de öyle olsa da yabancılar tarafından itilip kakılsa" diye iç geçirenler. Bu ülkede yok mu sanıyorsunuz?

Bir gün arkadaşımın iş yerinde, kelli felli, tahsilli olduğunu sandığım birisiyle karşılaşmıştım. Bana Türkiye'nin battığını, ekonominin çok bozuk olduğunu üç aya varmaz iflasını isteyeceğini" uzun uzun anlatıyordu.

 Bende onu ciddi ciddi dinliyorken, beni tanıyan arkadaş kenardan müdahale etti. " Arkadaş sen kiminle konuştuğunu farkında mısın? " Ben " Bir dakika bak adam anlatıyor. Türkiye'nin üç ay içerisinde de batacağını, iflasını isteyeceğini söylüyor. Bu adamı dinlemeliyim. Zira böyle düşünen birisinin yeryüzünde olduğunu söyleseler inanmazdım. Üç ay diyor. " Bekleyelim görelim" dedim.

 Bu sözleri duyalı iki yıl geçti. Hala Türkiye batmadı. Ama adam " batacak" diyordu. İddiaya girseydim girerdi. Peki, neden böyle söylüyor? İnanıyor da ondan yalan makinasına bağlansa ibre doğruyu gösterirdi.

Sadece inanmıyor, aynı zamanda öyle olmasını istiyor. Yine benim hazine hastası bir arkadaşım var oda şöyle diyor. " Bir yerde yedi yüz kilo altın var. Bugün gitsem onu alır gelirim. Fakat onlar iki ton altının müjdesidir. İki tonun yeri belli olacak onları kaptıracağız, iki tonun yerini tespit etmeye çalışıyoruz..." Oda çok inanıyor neden? Çünkü insanlar ARZU ETTİKLERİ ŞEYLERE İNANIRLAR" da ondan.

Birisi Türkiye' nin batmasını, diğeri de altınların kendinde olmasını arzu ediyor da ondan bu kadar candan inanıyorlar. Pekiii, Türkiye' nin batmasını isteyen sadece o zavallı arkadaş mıdır? Hayır hayır. Bu tipler Türkiye' de olabildiğince çoklar. Her yerde, her platformda Türkiye'nin aleyhinde çalışıyorlar, konuşuyorlar. Türkiye' nin ekonomisini durdurabilmek için her şeytanlığı yapıyorlar.

Birkaç sene önce CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu İspanya' da bir toplantıya katılmıştı da orada bir konuşma yapmıştı. Ne demişti? " Türkiye' ye sakın ha yatırım yapmayın, para göndermeyin. Çünkü Türkiye batacak..." Kim bunu söyleyen? Ana muhalefetin başı. Yani milyonların temsilcisi. Bunu söyleyeli yıllar oldu. Türkiye batmadı. Lugatlarımız da " ihanet" diye bir kelime var. Bu nerede kullanılır?

 Neyse gelelim Yunanistan' a Avrupalılar yüz milyarlık bir borcunu sildikleri halde yine batmaktan kurtulamadı ya şimdi bizde ki solcularda bir gayret var. Deniz Gezmiş' lerin arkadaşı Ertuğrul Kürkçü " Yunanların İMF' ye ödeyemediği bir milyar altı yüz milyonluk taksitlerini Türkiye ödesin" diyor.

 CHP' ye ve Kılıçdaroğlu' nun en büyük destekçisi Hürriyet baş yazarı da aynı şeyi söylüyor. Yahu be... hani Türkiye batıyordu? Hani ekonomi çökmüştü ulan bu ne yüzsüzlük. " Batmış, bitmiş" dediğiniz bir Türkiye öderse siz utanmayacak mısınız? Bunlar tartışılırken bir ekonomistten dinledim " bizim orta ölçekli bir bankamız bile bu borcu hiç zorlanmadan bir iki günde toparlar ve öder. " diyor.

Türk ekonomisi bu kadar güçlü işte. Dışarıdan ve içeriden bütün şeytanlar bütün alçakların saldırılarına rağmen ülkemiz ve milletimiz kale gibi dimdik ayaktadır.

 

Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek