Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu yazı 23 Temmuz 2015, Perşembe 09:27:27 tarihinde eklendi. 512 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yarın BAĞIMSIZLIK BAYRAMIMIZ - Ertan Bayer

Yarın BAĞIMSIZLIK BAYRAMIMIZ

Lozan Barış Antlaşması (veya yapıldığı dönem Türkçesi ile Lozan Sulh Muahedenamesi), 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik KrallıkFransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya,Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından, Leman gölü kıyısındaki Beau-Rivage Palace'ta imzalanmış barış antlaşmasıdır.

İtilaf Devletleri Lozan'a TBMM Hükümeti üzerinde baskı kurmak için İstanbul Hükûmeti'ni de davet ettiler. Bu duruma tepki gösteren TBMM Hükümeti, 1 Kasım 1922'de saltanatı kaldırdı.

Lozan'da TBMM Hükümeti, sadece Anadolu'ya saldıran ve orada yendiği Yunanlarla değil I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'ni mağlup eden devletlerle de karşılaşıp hesaplaştı ve artık tarihe karışmış olan bu imparatorluğun tüm tasfiye davaları ile yüzleşmek zorunda kaldı.

Buna rağmen LOZAN ANLAŞMASI ile Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyaya tam bağımsız bir devlet olduğunu  ilan etti.

Bugün LOZAN ANLAŞMASI’nı hazmedemeyenler,  işgalci güçlerin bir türlü imzalatamadığı ve uygulatamadığı Sevr Anlaşması’nı bizlere uygulatmaya zorluyorlar.  Bu uygulamayı da seçimlerde cahil insanları kandırarak, kandıramadıklarını da silah verip besleyerek büyüttükleri IŞİD terör örgütüne yol ettirerek gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

Ancak şunu gerçeği görelim; ülkemizde yapılan terör saldırılarında sürekli, iktidarın ters düştüğü insanlar, cahiliyet yerine bilimi ve barışı savunanlar ölüyor.  Öldürenler ise cennette gitmek için dünyamızı cehenneme çevirenler.

Dikkat edin yarın malum parti çıkıp ; “Bakın biz tek başımıza iktidar olmayınca ülke hemen kan gölüne döndü. Bu nedenle seçimleri yenileyelim. Bizleri tek başımıza iktidar yapın. Hatta öyle çok milletvekili verin ki Cumhuriyet’i yıkalım. 2023 hedefimizi daha önce gerçekleştirelim” diyecekler.

Bu nedenle 92 yıl önce imzalanana LOZAN BARIŞ  ANLAŞMASI çok önemlidir.  Ve birileri görmezden gelse de Cumhuriyeti savunanların bu günü BAĞIMSIZLIK BAYRAMI olarak kutlaması gerekir.

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek