HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 11 Temmuz 2015, Cumartesi 09:26:42 tarihinde eklendi. 1084 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İFTAR YEMEĞİ - Metin Dikener

İFTAR YEMEĞİ

Ramazan ayının en önemli ve renkli geçen bir olayı da iftar sofralarıdır. Bana göre en alası ihtiyaç sahiplerine verilen iftar yemekleridir. Rumeli Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı’nın Sokullu Mehmet Paşa Camii havlusunda halka açık verdiği iftar yemekleri bu sözlerimizin en güzel örneğidir. 20 yıldır devam eden bu gelenek İnşallah bundan sonra da devam eder. Zira burada her gün en az 1000 kişiye yemek verilmektedir. Bunun bir kısmı sefer tas ve kapları ile gelip evine yemek götürenler, çoğunluğu ise camii avlusunda iftar yemeği yiyenler… Ayrıca Babaeski de bir camiye 200 kişilik iftar yemeği ve Lüleburgaz cezaevine de 50-60 kişilik yemek gönderilmektedir. Tabii tüm bunların Vakfa büyük bir maliyeti var. Peki tüm bu masraflar nasıl karşılanıyor? Vakfın şuan Başkanı olan Dr. Sayın Mehmet Görçin bu konuda şu bilgileri veriyor: ‘’Rumeli Yardımlaşma ve Eğitim Vakfına ticaret erbabı ve bir çok hayırseverlerden yardım alıyoruz. Bunun yanında Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasının da büyük destek ve yardımları yine Sokullu Mehmet Paşa’dan bugünlere kadar gelen varislerinin de bizim bu katkımıza büyük katkıları var. Biz Vakıf olarak, Ramazan ayından sonra da elimizde kalan tüm malzemeleri kumanya olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ben Vakfımıza bağışta bulunan hayırsever halkımıza, kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyor, bu bağışlarını Allah Kabul etsin diyorum. Benimle bereber çalışan çok değerli arkadaşlarımı da bu arada hatırlatmak istiyorum. Bu iş ekip meselesi Mustafa Kızılyağ, Fatih Kavak, Şafak Okyay, Tacettin Ölmez, İsmail Kaya, İbrahim Hasçelik ve Hidayet Kaya bu yardımsever arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Onlardan da Allah Razı Olsun.’’

Bu yemeklerden birine ben de davetliydim. Ve de gittim. Yapılan yemekleri zevkle yiyerek iftarımı yaptım. Hemen yanımda Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sayın Hakim Naci Ergin ile konuşuyorum. Ergin, Tekirdağ  SüleymanPaşa Belediyesinde de iftar sofralarının kurulduğunu belirtiyor ve böyle güzel ortamlara öncülük edenleri, Vakfın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutluyor.

 

Ben de böylesine hayır işleri ile uğraşan Başkan Sayın Dr. Mehmet Görçin ve tüm arkadaşlarını candan kutluyorum. 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin Dikener Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek