33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 08 Temmuz 2015, Çarşamba 09:31:45 tarihinde eklendi. 5291 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HDP NE İŞE YARAR -

 HDP NE İŞE YARAR

            Seçim sonuçları Kürt seçmeni şaşırtmış. Kürt halkı HDP’nin barajı aşmasını istiyordu. AK Parti’nin de tek başına iktidar olmasını bekliyordu. Ama bu olmadı. Şimdi “kendim ettim kendim buldum.” diyor.

            Seçim tekrar edilirse, AK Parti’den HDP ’ye kayan oylardan bir kısmı geri dönecekmiş. Kürt halkı bu işi çok iyi biliyor. Bu arada HDP ne yapıyor? Lagaluga.

            Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Kürtlere sağladığı cumhuriyet misli görülmemiş bir özgürlüğe karşı, sergiledikleri nankörlükler Kürt siyaset adamlarını köşeye sıkıştırmıştır.

            HDP’nin şimdi hiçbir parti ile koalisyona girecek yüzü yok. HDP bundan fazla ne elde edecektir? Milletvekili sayısını yüze çıkarsa ne değişecektir? “Biz artık Türkiye partisi olduk.” Diyor. Basının bu palavralarını kimse yutmuyor. HDP tek başına asla iktidar olamayacağına göre (buna çocuklar bile inanmıyor.)

            Hâlbuki HDP TBMM’ye niçin girmişti? Orada niçin varlar? Selahattin Demirtaş’ın söylemiyle sıkı bir muhalefete hazır olmak için mi? Peki sıkı muhalefetin hayırlı olsun, bakalım her birinize ne kazandıracaktır.

            Hâlbuki önünde müthiş bir tarihi fırsat vardı.

            AK Parti ile işbirliğine yönelselerdi, hem çözüm süreci başarıya ulaşır, hem de yeni bir anayasa yapımı çok kolaylaşırdı. Memleketin kaderi bir anda değişirdi.

            Şunu Devlet bahçeli söylüyor:

            “AK Parti ile HDP, koalisyonu önce değerlendirmelidir.”

            Onlar bu konu ile ilgilenmiyor. Varsa yoksa “Apo serbest bıkılsın” diyorlar. Kürt politikacıların kapasitesi budur. Hukuk Öcalan’ı bırakmaz. Akılları sıra yüzde 13 oyla memleketi yönetecekler.

            HDP’yi Kandil Dağı yönetiyor. Onlar ne çözüm ne de barış istiyorlar. Seçim yenilenirse HDP oy kaybedeceği çok bellidir. Belki de bu günleri arayacaklar.

            Özerklik istiyorlar. Ama devletin başında güçlü bir başkan bulunmasın diyorlar. Bu nasıl bir akıldır, anlamak mümkün değil.

 

            Eğer AK Parti MHP anlaşırlarsa işte o zaman HDP gününü görür. Erdoğan’ı başkan yaptırmayacaklar. Biz de size bir otonom bölge vermeyeceğiz. Bunu iyi bilin. 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek