HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 03 Temmuz 2015, Cuma 09:20:54 tarihinde eklendi. 905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DUA’NIN GÜCÜ - Ahmet Bostancı

DUA’NIN GÜCÜ

     Pakistanlı Dr. İşan Hüseyni yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı, kendisine verilecek olan ödülü almak üzere yola çıktı…

Uçağa bindi. Havada yıldırım çarpması sonucu uçak arızalandı. En yakın hava limanına inmek zorunda kaldı.

Bir sonraki uçak 16 saat sonra idi. Kara yoluyla devam ederse 6 saatlik yolu kalmıştı. Çaresiz kara yoluyla devam etti. Ancak bir süre sonra şiddetli yağış sebebiyle bindiği araç arızalandı. Yoluna devam edemedi. Yol kenarındaki eve sığındı.

Evin sahibesine telefonu verir misiniz, telefon etmem gerek dedi. Kadın gülerek:

-Oğlum görmüyormusun burada ne elektirik ne de telefon var.? dedi.

Kadın ardından misafirine çay ikram etti ve namaza durdu. Namazdan sonra uzun uzun ağlayarak dua etti. Kadın hem dua ediyor, hem de bir eliyle beşiği sallıyordu. Duasında:            -   Allah’ım!. Yavrumun işini kolaylaştır. Allah’ım! yardım et!. diye yalvarıyordu… Salladığı beşikte küçük bir bebek vardı.

Dr. Hüseyni:

-Anacığım kim bu yavrucak, nesi var?.  Diye sordu.

-Oğul bu benim torunumdur. Yetimdir. Aynı zamanda hastadır. Şifası için çok uğraştık. Birçok doktora gösterdik. Ancak Dr. İşan Hüseyni diye biri varmış. Çaresi ondadır. Dediler. Dr. İşan Hüseyni’yi ben nerede bulurum?. Allah’a yalvarıyorum ki bize yardım etsin işimizi kolaylaştırsın.

  Dr. İşan Hüseyni şaşkındı. Sabahtan beri başına gelen olumsuzluklar, Allah’ın takdiri ve bir sebebe dayanıyordu. Hemen söze girdi.

-Anacığım Allah’tan istediğin doktor benim. Senin duaların kabul oldu. Duaların sayesinde şimşekler, yıldırımlar çaktı, uçağım inmek zorunda kaldı. Arabayla gitmek istedim. Seller müsaade etmedi. Senin gönülden, samimiyetle yaptığın dualar kabul oldu. İnşallah torunun için bende elimden geleni yapacağım dedi.

 

     Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

-“Biz insana şah damarından daha yakınız.” (Kaf:16)

-“(Ey Muhammed) Kullarım seni bana sorduğunda (söyle onlara) Ben çok yakınım. Dua ettiği zaman dua edenin duasına karşılık veririm. O halde (kullarım) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki, doğru yolu bulalar.” (Bakara-186)

  

 

     Sevgili peygamberimiz (as) buyurdular ki: “ Şüphesiz Allah Teala haya ve kerem sahibidir. Bir kimse ellerini kendisine doğru kaldırıp dua ettiğinde onları boş döndürmekten haya eder.” (Ebu Davut, Salat:358)

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek