Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 01 Temmuz 2015, Çarşamba 09:30:26 tarihinde eklendi. 5466 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK PARTİ’YE DUALAR BOŞA GİTMEZ -

AK PARTİ’YE DUALAR BOŞA GİTMEZ

 Muhalefet, AK Parti’nin iktidar çoğunluğunu kaybetmesine seviniyor. CHP’nin oyu yüzde 26’dan yüzde 25’e, milletvekili sayısı 136’dan 132’ye düşmüştür. Buna rağmen bir zafer kazanmış gibi o da seviniyor. Oysa halk Sayın Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini bekliyor.

            MHP yüzde 3 bir artış göstermiş AK Parti ile arasında 25 puan bir fark varsa da o da zafer sevinci içindedir. Hele HDP barajı aşamama korkusuyla seçime girmiş, emanet oylar dâhil, alabileceği bütün oylar yüzde 13 olabilmiştir. AK Parti ile arasında 28 puan farkı vardır. Onlar da seviniyor.

            Hepsinin sevincinin temelinde AK Parti’nin İktidar çoğunluğunu Yitirmiş olması yatıyor.

Bu o partileri mensuplarının kendilerini avutması demek oluyor.

            AK Parti’ye gelince, onlar üzgündürler. Yüzde 41 gibi yüksek bir oy oranına sahip olmalarına rağmen üzgünler. Sebep muhalefet partilerinin sevincidir. İkditar çoğunluğunu kaybetmeleridir.

            Üzülmekte haklılar. Onca icraat, onca hizmete rağmen, seçmen tek başına ikditar olma şansı tanımadı. Millet acaba AK Parti’ye tamamıyla yüz mü çevirdi? Hayır. Millet yüz çevirmedi. Yüzde 41 gibi diğer partilerin hayal bile edemediği bir destek verdi. Çabalar dualar boşa gitmedi

            Millet, AK Parti’ye “Sen hala benim gönlümdesin ve bu ülkeyi yönetmeye en layık partisin.”dedi.

            Ama sen “Biraz kendini kontrol et. Cemaatlerle ilişkinde daha dikkatli ol. Çözüm sürecini halka iyi anlat ki seni desteklesinler. Başka partilere yönelmesinler.

            AK Parti adına konuşanlara ve partiyi savunanlara dikkat et. Seçmenlerin seni, partiyi savunanlardan hoşlanmayabilir. Teşkilat yöneticilerini belirlerken seçmenin eğilimlerini dikkate al. Hatta yalnız onlara dikkat et.

            Kamu yönetimlerinde partinin adını kullanarak seçmenlere zorluk çıkaranlara karşı çok hassas olunuz. Seçimde seçmen sadece AK Parti’yi uyardı. Parti bu uyarıları dikkate almalıdır. Halk bunu görüp hissetmelidir.

            Seçmen partiye çok ince bir ayar yaptı. AK Patiyi daha güçlü görmek istiyor. Önünde hiçbir engel bırakmadığını düşünüyor. AK Parti koalisyon kurulması çalışmalarında makul davranmalıdır.

 

            Ecevit aklı, AK Parti’ye tek başına 13 yıl kazandırdı. Hayırlı hizmetler yaptılar. Şimdi bu ikditar kaybı yeni hayırlara vesile olacağını ümit ve temenni ediyorum.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek