Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu yazı 23 Haziran 2015, Salı 09:24:36 tarihinde eklendi. 494 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İKTİDAR NEDEN OY KAYBETTİ? -

İKTİDAR NEDEN OY KAYBETTİ?

Herkes şu günlerde bunu konuşuyor. Sahi iktidar neden oy kaybetti? Paralelin gazete ve televizyonlarına bakarsan onların tekerine taş koyduğu için oy kaybetmiş. Eğer devleti ele geçirmeye mani olunmasaymış oy kaybetmezlermiş ifadelerinden ben bunu anladım. Solculara falan bakarsanız sebep çok. Zaten onları hiç iktidara getirilmemeliydi ama “Halk cahil ve aptal olduğundan bunlara oy veriyor”

Bunlar boş laflarda Haziran’ın 12’sini 13’e bağlayan gece A haber kanalında tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu dinledim. İlginç bir izahta bulundu. Şöyle dedi “İktidarlar iki sebepten oy kaybederler. Birincisi halkın istediği hizmetleri yapamamak yani milletin gerisinde kalmak. İkincisi ise, halkın beklentilerinin de üzerine çıkmak. Yani aşırı hizmet, çok ileri gitmek. Bence ikincisi olmuştur.” Bu enteresan izah bende bir takım düşüncelere sebep oldu. Sahiden de bu iktidar milletimizin beklentilerini çok mu yükseltti? Akla,  hayale gelmeyen işler yaptılar. Bunlara bakarken birden bire ne diyeceğimizi neyi anlatacağımızı şaşırıyoruz. Esas sorulması gerekende şu soru “Biz bu kadarına layık mıydık?” vicdanlarımıza bu soruyu sormaktan çekinmeyelim. Hepimiz bu ülkenin vatandaşı bu milletin birer ferdiyiz. Misal veriyorum. Kasabamız sokaklarında dolaşan, ismini söylesem birçoğunuzun da tanıyacağı bir solcu dostum var. Onunla bir gün bir otobüs yazıhanesinde buluştuk. Kendisine sordum “Hayrola yolculuk nereye?” Çorlu’ya gideceğini, oradan da uçağa binip Mersin’e ineceğini orada evladının olduğunu söyledi ve ilave etti.

“Çorlu, Mersin kaç para biliyor musun? Kırk lira, kırk lira. Otobüs daha pahalı.” Ben şakayla “Bak, sakın ha bu iktidara oy vermeyesin. Eğer bunlar birkaç sene daha iktidarda kalırlarsa korkarım bizi evimizden helikopterlerle alacaklar” dedim. Cevap “Vermem ki onlara katiyen oy vermem” bu adama ve benzerlerine ne yaparsın? Onlar için uçak, baraj, santral, hızlı tren, silah, Türkiye’nin kalkınması ne ki? Onların egosu var egosu. “Burnunu sürttürdük ya” diyorlar. Birkaç sene İstanbul’a gitmemiştim. Bir gittim ki abo, İstanbul baştan aşağı değişmiş. Deniliyor ki “Sadece İstanbul’daki mimari yatırım Almanya’nın tamamından fazla” bir ay kadar önce bir arkadaşım Aksaray iline gitti. Anlata anlata bitiremiyor. Türkiye baştanbaşa değişti. Ülkemiz çağ atladı çağ. Fakat insanlarımızın bazısı bu çağın gerisinde kaldı. “Hızlı tren nedir? Nükleer nedir? Uçak nedir? Gayrisafi hâsıla nedir?” Algılamak, anlamak hazmetmek kolay değildir. Galiba tarihçi Kadir Mısıroğlu bunları demek istiyordu. Askerleri bozguna uğrayan Napolyon öldürülmekten kıl payı bir bakkal dükkânına sığınarak kurtulmuş. Askerleri gelip de selamete erdiğinde bakkal birazda şımarıkça “Mösyö, ölüm korkusu nasıl bir şey” diye sormuş. Napolyon “Askerler şu adamı yakalayın gözlerini bağlayın, şu direğe sımsıkı bağlayın. Nişan al! Ateş!” Yere yığılan ve korkudan beti benzi atan adama yaklaşmış “Ölüm korkusu işte böyle bir şey” demiş. CHP iktidarı nasıl bir şey? Koalisyon nasıl bir şey? İlla da Napolyon gibi mi yapmak lazımdır. İşte yabancılar sağda solda gezinmeye başladılar. Partilere tavsiyelerde bulunup duruyorlar. Yere yığılması beklenen bufalonun çevresindeki kartallar gibi.

 

Saygılarımla 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek