HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu yazı 16 Haziran 2015, Salı 09:27:11 tarihinde eklendi. 1164 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7 HAZİRAN SEÇİMİNİ HAÇLILAR MI KAZANDI? “BİN YILIN SELAHADDİN EYYÜBİ’Sİ DURDURULDU” -

7 HAZİRAN SEÇİMİNİ HAÇLILAR MI KAZANDI?  “BİN YILIN SELAHADDİN EYYÜBİ’Sİ DURDURULDU”

Bu başlık İtalyan “La Re Pubblicca” gazetesine aittir. Devamında aynı gazete şöyle diyor. “Yeni bin yılın Selahaddin Eyyubi’si son metroda durduruldu.” Önce Selahaddin Eyyubi kimdir onu öğrenelim. Selahaddin Eyyubi on ikinci asırda yaşamış 1193 yılında vefat etmiş büyük bir İslam kahramanıdır. Eyyubi devletinin hakanıdır. Selahaddin Eyyubi’nin ırkıyla ilgili çok rivayet vardır. Kürtler “o bir kürttür” diyorlar. Araplar, Arap olduğunu söylüyorlar. Bana ve benim gibilere göre ise “Asil bir Türk evladıydı”. Çünkü Selahaddin Eyyubi’nin bir düzine kadar kardeşi vardı. Aklımda kaldığına göre bunlardan birisinin ismi “Turan Şah” birisinin ismi “Tuğ tekin” birisinin de “Buğrahan” idi. Bu isimler tam da Türk ismidir. Bir de Sultan Selahaddin’in savaş usulleri, yaşantısı da tamamen Türk kültürünü yansıtıyordu. Zaten askeride çoğunlukla Türklerden oluşuyordu. Bizim için hangi ırktan olduğu çokta önemli değildir. Belki de bütün İslam âleminin en çok sevdiği sultan oluşundan dolayı paylaşılamıyordur. Sultan Selahaddin Bugünkü Mısır, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan’ı da içerisine alan bölgeyi birleştirmiş. Güçlü bir İslam Birliği meydana getirmiş, buralardaki Haçlı, Hristiyan hâkimiyetini kırmış. Bu arada Hristiyan Haçlıların işgalindeki Kudüs’ü kurtarmıştır. Özellikle Kudüs’ü yeniden Müslümanlığa kazandırması İslam âleminde çok büyük sevinç meydana getirirken, Hristiyan dünyasını ve papalığı ise üzüntüden kahretmiştir. Ayrıca da Sultan Selahaddin kahramanlığı askerlikteki mahareti yanında adaleti ve merhametiyle de dillere destan olmuştur. Daha önce Kudüs’e girdiklerinde tek Müslüman bırakmadan çoluk çocuk kadın ihtiyar demeden kılıçtan geçiren Haçlı Hristiyanlara Sultan Selahaddin merhamet etmiş. Onları bekleyen Akdeniz’deki gemilerine kadar da koruma altına almıştır. “Neden böyle merhametli davrandın?” diyenlere de “Çünkü ben MÜSLÜMANIM” demiştir.

PEKİ BU SEÇİMİ HAÇLILAR MI KAZANDI?

Tam kazandıklarını söyleyemeyiz ama çok seviniyorlar. Sadece Kudüs’ün Haçlılar tarafından işgal edildiğinde bütün kiliselerinde çan çalmışlardı. Bu seçimde öyle bir şey yapmadılar. Ama New York’undan, Washington’undan, Roma’sından, Paris’inden Berlin’ine kadar bütün gazeteler bütün haber ajansları sevinç çığlıkları attı. Sadece dışarılardaki basınla kalmadı onlarla aynı olan içimizdekilerde bu sevinci paylaştılar. Bir de şunu iyice anlayalım. Mesela Washington Postla New York Times’la Grdien’le, İtalya’daki “Bin yılın Selahaddin Eyyubi’si durduruldu” manşetini atan La Re Pubblica gazetesiyle bizdeki Hürriyet’i Zaman’ı ayrı ayrı gazeteler sanmayın. Onların hepsi de aynı cephenin aynı çetenin aynı derinliklerde buluşanların gazeteleridir. Zaten dünya basınının yüzde sekseni Siyonist Haçlı İttifakı İslam alemine bir savaş açmışsa, bize de gereğini yapmak düşer. Ne yapalım. Dinimizden, milliyetimizden, ülkemizin kalkınmasından köprü, yol, santral, havaalanı, uçak, silah, füze, hızlı tren yapmaktan vaz mı geçeceğiz?

Yirminci yüzyılın başlarında yani birinci dünya harbinde Haçlılar yeniden bütün Ortadoğu’yu ve de Kudüs’ü işgal ettiler. O zamanda müttefikimiz Almanya dahil bütün Hristiyan dünyada bu işgal kiliselerde çan çalınarak kutlanmıştı. Ne zaman İslam aleminden bir yiğit idareci çıkma ihtimali olsa Batı emperyalistleri “Eyvallah, yeni bir Selahaddin Eyyubi çıkıyor” diye ödleri kopuyor.

Şimdiki sevinçleri de “Böyle bir ihtimal bertaraf edildi” diyedir. Şimdilik sevinsinler bakalım. Türk milletine gelince vazgeçmek yok, yükselişe devam.

Saygılarımla

 

  

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek