Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 05 Haziran 2015, Cuma 09:28:54 tarihinde eklendi. 575 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEÇİMDEN ÖNCE SON YAZI ACABA KİME OY VERSEK? -

SEÇİMDEN ÖNCE SON YAZI ACABA KİME OY VERSEK?

CHP zenginlerin partisidir. Öyle kurulmuştur ve öyle kalmıştır.  İşte seçim geldi, takip edin. İstanbul’un Şişlisi, Kadıköy’ü, Bebeği, Ankara’nın Çankaya!sı, İzmir!in Kordon boyu silme CHP’ye oy verir. Yine ülkemizin en zenginleri TÜSİAD’çılar, Koçlar, Aydın Doğanlar, Boynerler hepsi de CHP’yi desteklerler. Sebebi bunların uluslararası Siyonist çetelerle kirli ilişkileri vardır. Onların hedeflerine çalışırlar. Bir de istikrarsızlıklardan istifade ederler. Bulanık suda balık avlamayı bilirler. Mesela benim tanıdığım birkaç tane kuru yemişçi Koç’un MİGROS’una  mal verirdiler. İflas ettiler. Sebep anlaşmalar fatura tarihinden 45 gün içersinde ödeme sözü verdikleri halde 3-5 ayda öderlerdi. Parayı da repo yaparlardı da ondan.  O günlerde MİGROS’un    gelirinin %80’i faaliyet dışında olurdu. Yani faizden. O günleri arıyorlar. Yine benim doğduğum köyde iki öğretmen ortak bir Murat taxi almışlardı. İki öğretmenin maaşları ancak Koçun o külüstür tenekesine yetiyordu. Koçlar o günleri arıyor.

KILIÇDAROĞLU O GÜNLERİ GERİ GETİREBİLİR Mİ?

Elbette getirir. Eminim iktidar olsa ya da bir koalisyon kurabilseler daha ilk yılda ekonominin canına okurlar. Bunu SSK da ispat etmiştir. Mesela İstanbul Kartal SSK Hastanesi’nin tamir ihalesini 12 milyara ihale ettiği halde tam “1 trilyon 200 milyara” 6 senede bitirebilmiştir. Bu tek değildir. Daha onlarca örnek vardır. İhale bedelinin 1000 ile 15 bin katı fazlaya biten ihaleleri olmuştur. Böyle devlet batmaz mı? Böyle idareciyi Koçlar sevmezler mi? Zaten böyle olduğu için ABD’den Avrupa’dan ve de içimizdeki işbirlikçilerinden destek yağıyor.

BAZILARININ GÖNLÜNDE KOALİSYON VAR

Kiminle kimi koalisyon yaptıracaksınız. Eğer bu koalisyonda HDP de olacaksa o zaman o partiye adalet içişleri veya eğitim bakanlıklarından birisini vermek mecburiyetindesiniz. Buna kimin gönlü olur?

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Her şey aklıma gelirdi de başkanlığın Cumhuriyet düşmanlığı olduğu aklıma gelmezdi. Onu da öğrendik. Derler ya öğrenmenin yaşı yoktur. Tabi cehaletin de sonu yoktur. Benim cahilliğime tutun. Bilmiyordum. Yalnız başka bilmediğim bir şey daha varmış o da meğer Demirel, Özal, Türkeş de Cumhuriyet düşmanıymışlar. Geçmişi bilenler bilir. Onlar da başkanlık sistemini savunurlardı. Bir de şöyle düşünenler var aslında başkanlık iyidir de Tayyip Erdoğan kötü. İlk başkan da o olacağına göre. Yahu alıp öbür dünyaya götürecek değil ya. Bakın Amerika’ya hem Cumhuriyet hem de başkanlık. Dünyanın en iyi sistemini kurmuşlar. Atatürk de resmen değil ama fiili bir başkan idi.

CHP ATATÜRKÇÜ MÜ?

CHP paralardan pullardan Atatürk’ün resmini ilk kaldırandır. Heykellerini ilk yıkandır. Daha da önemlisi ilkelerini de ilk çiğneyendir. Atatürk’ü koruma kanunu CHP’ye karşı Demokrat Parti tarafından çıkarılmıştır. DP gelmeseydi Atatürk çoktan unutulup gitmişti. Bu seçimlerde Kılıçdaroğlu eskisi gibi Atatürk’ü ve Cumhuriyeti fazla kullanmıyor. Ha bire vaatlerde bulunuyor. Mevlana’nın bir sözü var diyor ki “av zamanı avlara verilen yem cömertlikten sayılmaz. Balık avlamak için oltaya takılan yem cömertlikten değil balığı avlamak içindir (yutarsa)” Ben yine de CHP’ liler’e bir öneride bulunayım. Eğer siz gerçekten Atatürkçü iseniz yıktığınız ilk ilkeyi yeniden diriltiniz. Nasıl olacak, şöyle. Atatürk’ün ilk yerle bir edilen ilkesi “masonluğun yasaklanması” ilkesidir. Masonluğu Atatürk yasakladı CHP yeniden izin verdi. CHP grubu yeniden yasaklanması ile ilgili bir önerge versin. Bütün grup olarak ama.

KİME OY VERELİM?

Benim için bir hükümetin görevi işçinin emeklinin maaşını köylünün ürününün taban fiyatını belirlemekten ibaret değildir. Hükümetlerin esas görevi “Milletinin bu gününü de yarınını da bütün kültürel özellikleri ile beraber teminat altına almaktır” bunun için yol, baraj, havaalanı, santral, köprü, hızlı tren, uçak yapmak gerekiyorsa silah, füze, roket gerekiyorsa, okul, üniversite hatta savaş yapmak gerekiyorsa hepsini eksiksiz yapmalıdır. Bana kim bugün akşamüzeri hızlı trene bindiğimde yarın öğlen namazını Bakü’de kılabileceğimi vaad ederse ona oy vereceğim. Bana milletimin asırlar sonra da ezanı ile cami ile inancı ile en güçlü bir şekilde var olacağını vaad ederse ona oy vereceğim. Bu seçimlerin de milletimize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ederim. Saygılarımla.

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek