Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 21 Mayıs 2015, Perşembe 09:18:28 tarihinde eklendi. 549 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7 Haziran’ın arkasında ki gizli seçim - Ertan Bayer

7 Haziran’ın arkasında ki gizli seçim

Lüleburgaz, Kırklareli, Trakya ve Türkiye olarak 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlere kilitlendik.

Bu seçimler Kırklareli’de milletvekili çıkarma ülke de iktidar olmanın yanı sıra CHP Kırklareli İl Örgütü için ayrı bir önemi daha var. Bu da 7 Haziran seçimlerinin CHP’den Kırklareli Bütünşehir Belediye Başkanlığı için kendini gösterme arenası olması.

Bilindiği gibi 2011 yılında CHP’nin Kırklareli Merkez’den aldığı oy oranı yüzde 44,  Lüleburgaz’dan aldığı oy oranı yüzde 56,  Babaeski’den aldığı oy oranı yüzde 60 oldu.

2014 yılında CHP’nin Lüleburgaz ve Kırklareli Merkez’de ki oyları düştü. Babaeski’de düşmenin aksine küçük bir artış oldu. Ancak, 2015 yılında ki seçimlerde karşılaştırma 2011 yılında ki oranları arttırma üzerine olacak.  Önce  CHP’nin oy oranlarının en yüksek olması, ardından oy oranlarının ne kadar arttırıldığı dikkate alınacak.

7 Haziran seçimlerinin ardından ki gizli seçim  en fazla önümüzdeki yerel seçimlerde  Kırklareli Bütünşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı’yı etkileyecek.

Bu üç belediye başkanının 2015 genel seçimlerinde partisinin oylarını en fazla arttırarak önce genel merkezin ardından da parti üyelerinin gözüne girmesi bekleniyor.

7 Haziran 2015 tarihinde çıkacak olan sonuç, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçim sonuçlarını da sekilendirecek.

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Ertan Bayer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek