Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 19 Mayıs 2015, Salı 09:24:38 tarihinde eklendi. 408 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kılıçdaroğlu büyük eserlere karşı çıkar, çünkü hesap uzmanıdır -

Kılıçdaroğlu büyük eserlere karşı çıkar, çünkü hesap uzmanıdır

Sanayi bakanımız diyor ki “yapılmakta olan nükleer santral çalışmaya başladığında on senede, enerji ithalimizde on beş milyar dolar tasarruf sağlayacaktır.”

On sende on beş milyar dolar. Bunu Kılıçdaroğlu bilmez mi? Bilir, bilir. Bilmese bile öğretmişlerdir. Nerede mi? O girip çıktığı Amerikan büyükelçiliğinde veya boğazda baronlarla yaptığı o özel toplantılarda. Peki, neden karşı çıkıyor? Dedik ya hesap uzamıdır da ondan. Elbet vardır bir hesabı.

Malumunuz, İstanbul boğazına üçüncü köprü yapılıyor. Deniliyor ki, araçlar İstanbul’un Avrupa’yla Asya yakasına geçmek için yollara çıktığında köprülerdeki izdiham yüzünden sene de 3,5 milyar fazladan akaryakıt tüketiyorlarmış. Yanlış anlamayalım, üç buçuk milyar dolar, fazladan yakıt tüketimi. Bu paralar nereye gidiyor? Tabi ki yabancılara, yani ithalata. Peki, bunu Kılıçdaroğlu bilmez mi? Bilir bilir. Bilmese bile öğretmişlerdir. Nerede mi? Tabi ki o girip çıktığı Amerikan elçiliğinde veya baronların sofrasında. Peki, neden karşı çıkıyor? Yahu dedik ya adam hesap uzmanıdır. Elbette vardır bir bildiği.

Bir arkadaşım uçak yolculuğu yaptı. İstanbul Yeşilköy havaalanına geldiğinde izdihamdan kırk beş dakika havada dolaşmışlar. Neden mi? Çünkü uçakların inmesi için pistlerde yer yok. Bekletiyorlar ki boşluk olsun da bir piste inebilsinler. Bir uçak 45 dakikada ne kadar benzin yakar? Ben bir defa Ankara’dan İstanbul’a gelmiştim yarım saat tutmuştu 45 dakika daha da uzun bir zaman mübarek otobüs değil ki bir kenara park edip, istop edesin. Habire etrafta tur atıyorsun. Her gün binlerce uçak aynı şeyi yapıyorsa, onların yaktığı benzini ve maddi karşılığını siz düşünün. Sahi acaba ne kadardır? Bunu bir hesap uzmanına sorsak? Mesela Kılıçdaroğlu böyle bir hesabı yapabilir mi? Yapar yapar. O Türkiye’nin en büyük hesap uzmanlarından birisiymiş. Kendisi söyledi. Buradaki milli zararın ne kadar olduğunu, Kılıçdaroğlu mutlaka bilir. Hem bilmese bile ona öğretmişlerdir. Girip çıktığı Amerikan elçiliğinde veya boğazda buluştuğu baronlar. Ya da Fetullah hocanın adamları öğretmiştir. En azından vakfına üye olduğu “SOROS” öğretmiştir. Soros, şeytanı öyle basit insana vakfını emanet eder mi? Peki, madem İstanbul’un uçak trafiğine Yeşilköy havaalanı yetmiyor o zaman yeni alana ihtiyaç yok mu? Yeni yapılmakta olan havaalanı var ya o zaman soralım Kılıçdaroğlu buna da karşı çıkıyor, neden? Onun adı Kemal de ondan. Öyle söylüyor “Benim adım Kemal, ben Türkiye’nin en başta gelen hesap uzmanlarından biriyim” diyor.

Eh, o zaman hikmetinden sual olunmaz. Mademki o kadar büyük hesap uzmanıdır, elbette vardır bir bildiği.

 

Yalnız benim aklımın ermediği başka bir şey var. Sahi bu hükümet orduya denizin içerisini de bir havaalanı yapmış. Ona neden karşı çıkmadı? Yoksa görmedi mi? Yüksekova’ya da bir havaalanı yapmışlar ona neden karşı çıkmadı. Acaba oraya gitmeye cesaret mi edemedi. Neyse Kılıçdaroğlu büyük hesap uzmanıdır. Neye karşı çıkacağını da bilir. Saygılarımla. 

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek