33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu yazı 28 Nisan 2015, Salı 09:16:44 tarihinde eklendi. 396 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gidin kilisenizi başka yerde yapın! -

Gidin kilisenizi başka yerde yapın!

Eski jandarma bölük binasını ve askerlik şube binasını ordumuz Müftülüğe verdi. Müftülükte burada hafriyat yaptırdı. Güya bu kazı sırasında çıkan molozların arasında üzerinde haç  olan taşlar da çıkmış.

Bu haberi duyan bazıları hemen harekete geçtiler. İnşaatı durdurmak için ellerinden geleni yaptılar. Hele de CHP il encümenleri. Bazı gazete manşetlerine de çıkarak duruma el koyduklarını ilan ettiler. Bilhassa CHP encümenlerinin bu hassasiyeti doğrusu bizi çok duygulandırdı. Yahu, bu adamlar kiliseyi ne çok severlermiş?!

CHP’nin arkasında yıkılmış, yakılmış, satılmış nice tarihi camiler bırakmasından camilerle ilgili tavır ve hassasiyetini biliyorduk. Fakat kiliselerle ilgilide bu kadar hassas olduklarını, bu kadar sahiplenme duygusu taşıdıklarını doğrusu bilmiyorduk. Acaba, bahsi geçen CHP encümenleri şehrimize veya civarımıza yapılan camilerle ilgili en küçük bir gayret, bir ziyaret veya hassasiyet gösterdiler mi?

Bunlar acaba neye karşılar? Kimin yanındalar?

Yıldız Camii yapılırken ve imam hatip okulu açılırken de birtakım solcuların aleyhte imza topladıklarını biliyoruz. Bir kırık kilise taşı çıktı diye inşaatı durdurmaya çalışmak acaba hangi kafanın eseri? Bunlar hangi milletten?

Beyler o sizin özlediğiniz şeflik dönemleri geride kaldı. Bürokrasideki adamlarınız sayesinde bu gibi inşaatları durdurma gücünüzde yoktur. Durdurabildiniz mi Pınarhisar Çimento fabrikasını, Boğaz’a yapılan köprüleri, santralleri, hava alanlarını? Türkiye’yi durdurabildiniz mi?

Bu ülkede iyi şeyler yapmaya çalışanlar, yaptırmamaya çalışanlardan her zaman daha güçlüdür. Hiçbir şamata bu kervanı durduramayacaktır. Yunanistan’da beş binden fazla Türk İslam eseri yok edildi. Bulgaristan, Yugoslavya öyle. Velhasıl bütün Balkanlar’da Türk eserleri sistemli bir şekilde yok edildi, daha da yok edilmeye çalışıyorlar. Biz ise toprağın bilmem kaç metre derinliğinden çıkan bir taş parçası için alarma geçiyoruz. Onların bize davrandığı gibi davranmayı bir türlü öğrenemedik. Üstelikte biz vahşiyiz, onlarsa medeni. Neylersin ki oralarda bir CHP’miz yok ki. Adamların solcusu bile “Panhelenist” .

Beyler tekrar ediyorum.

O arsayı silahlı kuvvetlerimiz Diyanet emrine verdi. Oraya Müftülük hizmet binası olacak. Bünyesinde hac ve umreye gidenlerin eğitimi için, personelin toplantı yapmaları için. Yine halkımıza dini ve milli konferanslar vermek için, konferans salonları olan muhtelif hizmet bölümlerini bünyesinde toplayan güzel bir bina olacaktır.

Solcuların hiç hoşuna gitmeyecek olaylar oluyor bu memlekette. Baksanıza ordumuz boşalttığı ve kendilerine lazım olmayan bina ve arsalarını Diyanete dolayısıyla Müftülüğe veriyor, nasıl?

 

Beyler, işte laiklik budur. Ordu, Millet el ele. Böyle birlik berberlik sağlanacak. Böyle kalkınacağız. İç barışta milli birlikte böyle sağlanacak. Birileri çatlasa da kendilerine illa da kilise lazım olanlara gelince onlarda başka yer baksınlar burası olmaz. Saygılarımla.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek