Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 13 Mart 2015, Cuma 09:44:28 tarihinde eklendi. 436 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BİRİLERİ CHP’Yİ Mİ KAPAYACAK, YOKSA CHP GAZETELERİ Mİ KAPAYACAK? -

BİRİLERİ CHP’Yİ Mİ KAPAYACAK, YOKSA CHP GAZETELERİ Mİ KAPAYACAK?

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin söylüyor. “CHP iktidar olduğu gün, yani yedi Haziran akşamı bütün yandaş gazeteleri kapayacağız…” Bir taraftan Gürsel Tekin gazeteleri kapamanın hesabını yaparken, öbür tarafta da Genel Başkanları Kılıçdaroğlu “CHP’yi kapamak için çalışmalar yapılıyor…” diyor. Başbakan diyor ki “Biz iktidarda olduğumuz müddetçe hiçbir parti kapatılamaz, buna asla müsaade etmeyiz.” Sahi CHP’yi kim kapatacak acaba? Haa, bak, eğer Atatürk kalkıp gelse bu CHP’yi kapatır. Hele başında Kılıçdaroğlu’nun olduğu partiye asla müsaade etmez. Bir de o hani CHP’de ulusalcı kanat var ya, hani çok çok Atatürkçü olan kısım. Onlarda Seyid Rıza’nın torunu Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini kapatırlar, bundan eminim.

Ama bu iktidardan sadece CHP’yi değil, hiçbir partiyi kapatmayı beklemiyoruz. Hem neden kapatsınlar ki? Bu asırda da iktidar olması beklenmeyen bir CHP’nin kapatılmasında iktidarın ne menfaati olur ki? Bakın şu olabilir. Hukuk çevrelerinde bir hücre kalmıştır, paralelci falan, nasıl olsa bu partinin iktidar falan olacağı yok, bir kapatma davası açalım da CHP’yi biraz “KAHRAMANLAŞTIRALIM” diye plan kuranlar olabilir. Yani şişirebilmek için tuzlayıp gazlayabilmek için. Bir de şu olabilir. Kendi tarihlerini karıştırırken, bol bol parti kapatma icraatları görmüşlerdir de, oradan biraz esinlenmişler, biraz da efsunlanmışlardır.

 Gelelim CHP’nin gazeteleri kapatma işine. Gürsel Tekin öyle koftiden bir adam değil ki. CHP’nin Genel Başkan’dan sonra en etkili ismi. Canlı yayında söylüyor. CHP’yi desteklemeyen bütün gazeteleri kapayacaklarmış. Hem de yedi Haziran akşamı. Yapma yahu, Gürsel Bey hiç olmasa bari sekiz Haziran seçim sonuçlarını versinler de öyle kapat olmaz mı? Ulan zaten seçim 7 Haziran günü yapılıyor, sonuçlar 8’e bağlayan gecenin sabahına karşı alınıyor. Nasıl daha yedi Haziran’da mazbatayı aldın da zulme başladın?

Yaptıklarınız yapacaklarınızın delilidir. Sizin sevmediğiniz, istemediğiniz gazete ve televizyonları kapatacağınızı tahmin ediyorduk da daha yedi Haziran da bunu yapabileceğinizi bilmiyorduk. Bunu da sizden öğrendik. Sahi bizim gazeteyi de kapatır mısınız? Herhalde, sadece benim yazılarıma son verirler olur biter. Bakın İsmet İnönü hatıralarında ne yazıyor. “Harf Devrimi’nin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük olmasının yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildir. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyasıyla bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktır. Yeni nesiller eski yazıyı öğrenemeyecekler. Yeni yazıyla çıkan eserleri de biz denetleyecektik”(…) Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı…” İsmet İnönü Hatıraları Cilt 2 Sayfa 2233

CHP’nin kafasında ve planında her devirde presle bir toplum imal etmek vardır. Onların planlarına uygun bir halk topluluğu bir türlü bu ülkede meydana getirilememiştir. Eğer ta baştan ilk partiler kurulduğunda Kazım Karabekir, A. F. Cebesoy ve Rauf Orbay’ların kurduğu “Terakki Perver Partisi” seçime girebilseydi CHP’nin iktidar olması şöyle dursun yüzde on bile oy alamazdı.

Seksen yıllık propaganda sonucu meydana getirilebilen potansiyel yüzde yirmi beşlerdedir. Bundan sonra bu oran daha da düşecektir. Çünkü Tayyip Erdoğan “Daha çok çocuk” derken onlar yapmayın diyorlar. Onlar sosyetedirler. Köpeği daha çok seviyorlar.

 

Saygılarımla             

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek